Renault je danas u Londonu predstavio novi jednosjed za novu sezonu Formule 1 pod nazivom R.S.17. Riječ je o potpuno novom bolidu razvijenom prema novom i izazovnijem tehničkom pravilniku.

Za razliku od prošlogodišnje tranzicijske godine, ovogodišnji bolid R.S.17 je potpuno nov. Ovogodišnji jednosjed ima redizajniranu arhitekturu agregata sa unutrašnjim sagorjevanjem i drugu generaciju ERS sistema koji je razvijen sa Infinitijem. Takođe, umjesto dugogodišnjeg partnera Totala, Renault F1 tim u novu sezonu ulazi sa kompanijom BP, odnosno sa Castrolom kao novim sponzorom i dobavljačem maziva.

Riječ je o potpuno novom bolidu, samostalno razvijenom i konstruisanom sa praznog lista hartije prema novom i izazovnom tehničkom pravilniku za sezonu 2017. R.S. 17 je prvi F1 jednosjed razvijen od strane Renault Sport Racing odjela iz dvije matične lokacije, Enstone u Engleskoj i Viry-Chatillon u Francuskoj.

R.S.17 su predstavili predstavnici tima, izvršni potpredsjednik Renault Grupe – Thierry Koskas, predsjednik Renault Sporta – Jérôme Stoll i direktor Renault Sport odjela – Cyril Abiteboul, kao i ambasador tima, četverostruki svjetski prvak Alain Prost, te ovogodišnji piloti Nico Hülkenberg i Jolyon Palmer, a na eventu se našao i rezervni vozač Sergey Sirotkin.

”Nadamo se da će Renaultov novi izazivač pokazati stabilnost i performanse na stazi, te donijeti bodove na svakoj utrci. Imamo snažan menadžment i svježu vozačku postavu. U naš projekat smo uključili snažnu grupu sponzora kao što su: British Petrol, Castrol, MAPFRE i SMP Racing. Mi smo najbrže rastuća F1 ekipa i naše performanse moramo dokazati na stazi osvajajući bodove na svakoj trci ove godine”, izjavio je na današnjem eventu direktor Cyril Abiteboul.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here