Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevo uručio je i ove godine donaciju knjiga. Ataše za kulturu i turizam Ureda savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH Soner Şahin uručio je 200 knjiga različitih žanrova direktoru Gazi Husrev-begove biblioteke Osmanu Laviću.

Uz zahvalnost na uručenoj donaciji domaćini su istaknuli uspješnu dugogodišnju saradnju Ureda savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH i Gazi Husrev-begove biblioteke.

Istaknuto je da će knjige koje je donirao Ured biti od velike koristi za korisnike usluga Gazi Husrev-begove biblioteke i čitaonice, naročito imajući u vidu činjenicu da je upravo u čitaonici smješten Kutak turske književnosti.

Među doniranim djelima su knjige iz oblasti književnosti, historijske literature, kao i udžbenici namijenjeni izučavanju osmanskog i modernog turskog jezika. Turski romani su inače izloženi u posebnom kutku u čitaonici Gazi Husrev-begove biblioteke.

Domaćini su istaknuli je da je ova donacija knjiga jako važna i zbog činjenice da se njome značajno obogaćuje fond Biblioteke literaturom na modernom turskom, kao i na osmanskom turskom jeziku.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here