Na sjednici Skupštine Udruženja banaka Bosne i Hercegovine (UBBiH), održanoj u decembru 2016. godine, novi članovi Upravnog odbora UBBiH su jednoglasno izabrali Karlheinz Dobnigga, direktora Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini za predsjednika UBBiH koji će tu dužnost obavljati u 2017. godini.

„Iznimna mi je čast preuzeti ovu funkciju koju ću obnašati u narednih godinu dana te sam svjestan njene odgovornosti. Smatram vrlo važnim da Udruženje banaka uvijek djeluje u interesu svih svojih članica, od najmanjih do najvećih banaka na ovom tržištu. Moje kolege iz Udruženja zajedno sa mnom žele da sarađuju sa svim relevantnim institucijama kao i da pruže usluge savjetovanja po pitanju razvoja finansijskog sektora. Napomenuo bih da je bh. bankarski sektor veoma stabilan te da značajno doprinosi dobrom poslovnom okruženju i ekonomskom razvoju države. Također, banke pojedinačno daju svoj doprinos društvu na različite načine i u različitim oblastima“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Udruženja banaka, te dodao da treba imati u vidu da je bankarski sektor jedan od najvećih poreskih obveznika, ali i da ima ulogu u segmentu društveno odgovornog poslovanja.

Osnovna misija Udruženja banaka BiH je jačanje povjerenja u bankarski sektor, što je moguće ostvariti uz pomoć članica UBBiH, domaćih institucija, medija, adekvatnom edukacijom i uspostavom saradnje sa sličnim asocijacijama u inostranstvu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here