Počinje 13. Sarajevo Business Forum

Sarajevo Business Forum, jedan od najprestižnijih poslovnih događaja u Bosni i Hercegovini, svečano će biti otvoren u utorak, 21. maja 2024. godine.

32
Sarajevo Business Forum, jedan od najprestižnijih poslovnih događaja u Bosni i Hercegovini, svečano će biti otvoren u utorak, 21. maja 2024. godine, u Gradskoj vijećnici Sarajevo, u 20:00 sati, dok će se oficijelni dio Foruma održati 22. maja u Parlamentu BiH i 23. maja u hotelu Swissotel u Sarajevu.

Ovogodišnji forum okupit će ugledne predstavnike poslovne zajednice, investitore, stručnjake i predstavnike vlasti kako bi razgovarali o ključnim ekonomskim pitanjima i istražili mogućnosti za ulaganje i zajedničku saradnju.

U sklopu 13. Sarajevo Business Foruma, prisutni će imati priliku slušati i aktivno učestvovati u ključnim temama regionalne perspektive članstva u EU, njegove šire implikacije na rast i integraciju, dobiti uvide u vladine strategije, programe i inicijative za promicanje boljih ekonomskih izgleda. U saradnji sa Ministarstvom komunikacija i prometa BiH, diskutovat će se o razvoju željezničke infrastrukture, istraživati mogućnosti uvida u strategiju, kapacitete i način pristupa Digitalnoj Evropi za Bosnu i Hercegovinu, te ispitivati potencijale turističke industrije s posebnim naglaskom na franšize i zdravstveni turizam.

I ove godine na Sarajevo Business Forumu bit će dodijeljena prestižna priznanja ”Sarajevo Business Bridge Awards”, kompanijama i pojedincima koji su svojim poslovanjem, inovativnim idejama i zapošljavanjem doprinijeli razvoju poduzetništva, održivog razvoja i investicijske klime.

Sarajevo Business Forum, prestižna investicijsko-poslovna konferencija, nudi svim posjetiteljima priliku za umrežavanje i investiranje, a koju pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine organizira Bosna Bank International u saradnji sa BBI dioničarem- Dubai Islamic Bank, strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo. Ovogodišnji Sarajevo Business Forum realizuje se u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH, Ministarstvom komunikacija i prometa BiH, Vladom Federacije BiH, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, projektom USAID Turizam, kao i sponzorskoj podršci domaćih i inostranih partnera.

Više informacija o 13. Sarajevo Business Forumu dostupno je na službenoj web stranici www.sarajevobusinessforum.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here