Raiffeisen krediti za energetsku efikasnost

Kao odgovoran bankar koji posluje u skladu s ESG principima, Raiffeisen banka aktivno implementira aktivnosti vezane za zaštitu životne sredine.

13
  • Kredit za adaptaciju/rekonstrukciju stambene jedinice uz energetsku efikasnost
  • Kredit za kupovinu postojeće stambene jedinice sa energetskim certifikatom

Banka je svjesna važnosti energetske efikasnosti koja značajno doprinosi zdravijoj budućnosti svih nas. U skladu s tim, ponuda Banke obuhvata kredite putem kojih klijenti mogu doći do energetski efikasnijeg doma te uz manji utrošak energije ostvariti i značajne uštede.

Kredit za adaptaciju/rekonstrukciju stambene jedinice uz energetsku efikasnost se može koristiti za finansiranje zamjene sistema grijanja, spoljnih prozora i vrata, radijatora, pumpi centralnog grijanja, te sijalica, kao i za izolaciju te ugradnju solarno-termalnih sistema. Ovaj kredit klijenti mogu koristiti i za kupovinu kućnih aparata sa EU naljepnicom minimalno klase A+. Krediti su dostupni u iznosi do 39.100 KM, sa rokom otplate do 10 godina te uz povoljne uslove kreditiranja i fiksnu kamatnu stopu.

Kredit za kupovinu postojeće stambene jedinice sa energetskim certifikatom namijenjen je za kupovinu jedinice sa certifikatom koji potvrđuje da je stepen energetske efikasnosti objekta za 30 posto bolji od zakonom definisanog minimuma. Dostupan je u iznosu do 146.687 KM, te sa tokom otplate do 15 godina. Kamatna stopa na ovaj kredit je fiksna, a posebna pogodnost je to što je dostupan bez naknade za obradu kredita.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here