NLB Okvir Pomoći ovog puta traži regionalne kompanije koje unaprjeđuju naše društvo

Četvrti projekat NLB Okvir Pomoći počinje. NLB Grupa nudi priliku regionalnim kompanijama koje - kao i mi - koriste svoje ideje za stvaranje boljih tragova. Projekat, koji je u protekla tri izdanja uključio stotine regionalnih kompanija, ovoga puta traži mala i srednja poduzeća iz našeg matičnog regiona, koja se svojim idejama, inovacijama i poslovanjem bave gorućim društvenim pitanjima.

29

U NLB Grupi vjerujemo da se ključni izazovi sa kojima se danas suočavamo mogu riješiti samo ako smo ujedinjeni. Svako od nas mora učestvovati i aktivno doprinijeti njihovom rješavanju, ali da bismo to uradili, prvo moramo stvoriti društvene uslove u kojima svako može da ispuni svoj potencijal.

Zato ovogodišnji NLB Okvir Pomoći traži inovativne kompanije i projekte koji unaprjeđuju i obogaćuju naše društvo i odgovaraju na izazove kao što su prekomjerna upotreba digitalnih tehnologija među mladima, vršnjačko nasilje, kršenje ljudskih prava, rodna ravnopravnost, siromaštvo, kao i izazove koje donose demencija i druge bolesti društva koje stari.

NLB Okvir Pomoći namijenjen je regionalnim entuzijastima, vizionarima i nepokolebljivim optimistima koji vjeruju u naš rodni kraj, u ovdašnje ljude i, na kraju, ali ne i najmanje važno, u bolji kvalitet života.

„Održivi razvoj je od posebnog značaja za NLB Grupu posljednjih godina. Trudimo se da ga smisleno integrišemo u sve više naših aktivnosti i programa – u naše svakodnevno poslovanje, u rješenja koja dizajniramo za naše klijente, u brigu o našim uposlenim, u naše poslovne odluke i poteze. Svjesni smo svoje odgovornosti i želimo da budemo primjer, zbog čega otvaramo i promoviramo pitanja održivosti u regionu projektima kao što je NLB Okvir Pomoći“, objasnio je Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave NLB Grupe, na otvaranju novog četvrtog izdanja projekta.

„Proteklih godina smo se veoma intenzivno bavili pitanjima životne sredine. Socijalna pitanja su posljednjih godina sve veći izazov i zato zaslužuju više pažnje i podrške. Ideje i projekti sa kojima smo se do sada upoznali kroz NLB Okvir Pomoći su nas uvijek impresionirali. Zaista je nevjerovatno koliko se potencijala i energije krije u našem regionu, koji kroz projekte poput ovih pretvaramo u dom pun prilika“, dodao je on.

Prijavite se do 10.3.

Pozivaju se kompanije sa iskustvom uspješnih projekata, kao i one koje tek razvijaju svoje inovativne ideje u oblasti održivog poslovanja, da se prijave do 10.3.2024. Obrazac za prijavu sa jednostavnim uputstvima možete pronaći na web stranici www.nlb-fbih.ba/okvir

Po deset najboljih poslovnih ideja sa svakog tržišta na kojem posluje NLB Grupa bit će izabrani za finalni krug. Finalisti će imati koristi od povoljnijih finansijskih i drugih bankarskih rješenja, kao i veće medijske vidljivosti uz pomoć medijskih partnera.

Pobjednici četvrtog izdanja projekta NLB Okvir Pomoći bit će proglašeni i predstavljeni 9.5. na Danu investitora NLB Grupe u Ljubljani. Najbolji projekat bit će nagrađen sa 50.000 eura, drugoplasirani sa 30.000 eura, a trećeplasirani sa 20.000 eura.

Pravila i uslove konkursa možete pronaći na web stranici www.nlb-fbih.ba/okvir

Održivost je od posebnog značaja za NLB Grupu

U NLB Grupi, održivost je utkana u sve što radimo. Za nas ovaj region nije samo tačka na mapi. Zato što volimo svoj dom, nastojimo da ga unaprijedimo i razvijemo za sadašnje i buduće generacije. »Ostavljanje boljih tragova« predstavlja našu brigu za društvo, pojedince i okruženje kojim NLB Grupa ukazuje na sve intenzivniju integraciju održivosti u svoje poslovanje. Ovo je također simbol naše posvećenosti da za sobom ostavimo samo najbolje tragove.

NLB Banka prva je finansijska institucija u Sloveniji koja se pridružila Globalnim principima za odgovorno bankarstvo, koji definišu našu ulogu i odgovornost u oblikovanju održive budućnosti, a istovremeno pomažu u usklađivanju naših ciljeva sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih Nacija i sa Pariškim klimatskim sporazumom. Također smo se pridružili Neto nultom bankarskom savezu Ujedinjenih nacija, koji ima za cilj da uskladi kreditne i investicione portfelje sa neto nultom emisijom do 2050. godine ili ranije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here