UniCredit u BiH potvrdio svoju lidersku poziciju na tržištu

UniCredit bank ponio titulu najboljeg pružatelja usluga prema Euromoney Trade Finance istraživanju

91

Prema rezultatima Euromoney Trade Finance istraživanja, UniCredit je prepoznat kao vodeća banka za finansiranje trgovine u Bosni i Hercegovini, uključujući nagradu za najbolju uslugu te globalnog i tržišnog lidera u srednjoj i istočnoj Europi.

Istraživanje, koje se sprovodi već 12. godinu zaredom, prikuplja povratne informacije od oko 12.000 korporacija i finansijskih institucija, pružajući uvjerljive dokaze o UniCreditovim rješenjima, vodećoj usluzi za korisnike i dubokom razumijevanju tržišta.

Rezultati pokazuju uspješnost banaka u dvije kategorije – “Najbolja usluga”, koja ocjenjuje nivoe usluga klijentima, i “Tržišni lider”, koja kombinuje podatke o penetraciji, postotku poslovanja i prometu na tržištu, a kako bi se kreirala rang lista najboljih banaka za finansiranje trgovine.

Povodom uspjeha u Bosni i Hercegovini, Almir Gredić, član Uprave za Korporativno bankarstvo UniCredit Bank d.d., Mostar je izjavio: “Ovaj skup rezultata odražava snagu jedinstvene paneuropske mreže banke i dokaz je duha saradnje, stručnosti i posvećenosti naših timova u pružanju najboljih proizvoda i usluga našim klijentima. Euromoney anketa o finansiranju trgovine kontinuirano prepoznaje naše stalne napore u ovim oblastima, dok nastavljamo finansirati realnu ekonomiju i podržavati razvoj naših zajednica.”

Osim u Bosni i Hercegovini, UniCredit je osvojio 22 nagrade u različitim kategorijama, na različitim geografskim područjima

Željko Kišić, član Uprave za Korporativno i investiciono bankarstvo u UniCredit Bank a.d. Banja Luka ovim povodom je istakao: “Ponosni smo na ova postignuća i zahvalni upravo klijentima koji su prepoznali naše vrijednosti i našim timovima koji su uložili napore da iste ostvare. Pažljivo pratimo potrebe i očekivanja naših klijenata, te nastavljamo da im pružamo podršku u svakodnevnim aktivnostima i da pronalazimo naprednija rješenja koja će doprinijeti njihovom efikasnijem poslovanju.”

Na listi ‘Najbolje usluge’ UniCredit je, uz uspjeh u Bosni i Hercegovini te srednjoj i istočnoj Europi (CEE), potvrdio uspjeh i u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i prvi put u istoj kategoriji zauzeo prvo mjesto u Bugarskoj. Sve ovo ukazuje na izuzetnu uslugu UniCredita za korisnike na njenim ključnim tržištima u Europi i šire.

UniCredit je također bio izuzetno uspješan u kategoriji ‘Tržišni lider’, osiguravši prvo mjesto u srednjoj i istočnoj Europi pored Bosne i Hercegovine u još devet zemalja: Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Srbiji i Slovačkoj.

Proteklih 12 mjeseci donijeli su val novih izazova industriji finansiranja trgovine. Kao odgovor na to, udvostručili smo naše partnerstvo s klijentima, dok nastavljamo usavršavati naša digitalna rješenja. Sjajno je vidjeti da se ovi napori odražavaju u još jednom snažnom skupu rezultata.”, rekao je Luca Corsini, rukovodilac Transakcija i plaćanja u UniCredit Grupi.

Euromoney Trade Finance istraživanje dopunjava sve veću listu uspjeha za UniCreditove platforme za finansiranje trgovine. Nakon priznanja Euromoney magazina u 2022. godini za najbolju banku za transakcione usluge u zapadnoj, srednjoj i istočnoj Europi, te nagradu magazina Global Finance za najbolju banku za finansiranje trgovine u zapadnoj Europi, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini 2023. godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here