Ovim povodom je dana 27. decembra u prostorijama upravne zgrade organizovan prijem kojem su, pored predstavnika poslovodstva, prisustvovali i predstavnici Sindikalne organizacije ove kompanije. Novčane vaučere u ukupnoj vrijednosti od 20 000 KM uručio je direktor Savo Mirković. Devet radnika iz različitih organizacionih jedinica nagrađeno je iznosima od 5000, 3000, 2000 i 1000 KM.

Prva nagrada je dodijeljena radniku Milanku Radiću, nadzorniku mašinskog održavanja na dopremi uglja, koji se u kolektivu sektora mašinskog održavanja Rudnika ističe izuzetnim organizacionim vještinama i inovativnim rješenjima. Ovom prilikom su dodijeljeni i novčani iznosi od 500 i 1000 KM kao jubilarne nagrade za radnike sa ostvarenim stažom u trajanju od 20 i 30 godina.  

Ispred Sindikalne organizacije uručeni su poklon-satovi radnicima koji su tokom 2022. završili radni staž i ostvarili pravo na penziju.  

Odlukom rukovodstva EFT Grupe, svim zaposlenim u kolektivu „EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari“, koji broji oko 1000 radnika, će biti isplaćen iznos u visini od 200 KM kao nagrada za doprinos postizanju rekordnih rezultata poslovanja tokom 2022. godine.

Predstavnici poslovodstva ove kompanije i njene Sindikalne organizacije postigli su sporazum o usklađivanju plata sa povećanjem od 10 posto u 2023.godini.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here