ZenDev: Poslujemo na svjetskom tržištu zahvaljujući brzoj i besprijekornoj internet vezi

Kvalitetna internet veza posebno je važna i ZenDev-u, švedskoj kompaniji koja svoje programerske usluge nudi bosanskohercegovačkom, evropskom i svjetskom tržištu, a posluje iz Mostara, Sarajeva i Geteborga u Švedskoj.

89

Posljednjih godina, zahvaljujući digitalizaciji koju su dodatno ubrzale pandemijske okolnosti, sve je više kompanija počelo koristiti prednosti snažne internet veze kako bi svoj posao obavljali bilo gdje im je na raspolaganju kvalitetna infrastruktura. Također, rezultati istraživanja produktivnosti u regiji Zapadnog Balkana pokazali su da pristup velikim brzinama interneta odgovara čak 77 posto višoj produktivnosti u visokotehnološkim sektorima. Veliki broj softverskih kompanija u Bosni i Hercegovini koje posluju na svjetskom tržištu i proizvode softverska rješenja za svjetsko tržište u potrazi su za kvalitetnom i pouzdanom internet vezom.

Kvalitetna internet veza posebno je važna i ZenDev-u, švedskoj kompaniji koja svoje programerske usluge nudi bosanskohercegovačkom, evropskom i svjetskom tržištu, a posluje iz Mostara, Sarajeva i Geteborga u Švedskoj.

“Naših 70 zaposlenika svakodnevno radi na projektima koje specifično prilagođavaju potrebama svakog klijenta, za što im je potrebna brza i besprijekorna internet veza, jer nam je svaka sekunda prekida internet veze izuzetno skupa”, kaže nam Đenan Repeša, office manager kompanije ZenDev i dodaje da je Telemach BH partner ZenDev kompaniji više od godinu dana.

U ZenDev-u ovu saradnju ocjenjuju izuzetnom jer im Telemachova mreža svojom brzinom i pouzdanošću omogućuje besprijekorno funkcionisanje pritom napominjući kako je za njihovo poslovanje upravo stabilan internet osnov za rad.

Telemach BH je partner brojnim kompanijama u Bosni i Hercegovini koje se takmiče na svjetskom tržištu, a prema riječima korisnika, nakon testiranja usluge nema dileme oko nastavka korištenja. Ovo i ne čudi kada se u obzir uzme činjenica kako je Telemach BH prošle godine s prosječnom brzinom od 66,42 Mbps zauzeo neprikosnoveno prvo mjesto na Ookla testu kao operater sa najbržim internetom na bh. tržištu.

Standardna ponuda za pravna lica u Telemach BH paketima ide do 500 Mbps, što je rezultat kontinuiranih investicija u infrastrukturu tokom proteklih 12 godina. Zahvaljujući tome, korisnicima je sada omogućena vrhunska mrežna usluga, onakva kakvu imaju razvijene države svijeta, uz snažan podsticaj inovativnosti, konkurentnosti, otvaranju novih radnih mjesta te privrednom razvoju Bosne i Hercegovine. Sa više od 200 miliona eura uloženih u različite infrastrukturne projekte, Telemach BH se pozicionirao kao tehnološki lider i najveći investitor u digitalizaciju Bosne i Hercegovine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here