„Telemach usluge za nas su optimum i na tržištu Bosne i Hercegovine internet konekcija koju koristimo trenutno je najkonkurentnija i po brzini i po omjeru cijene i kvalitete“, kaže nam Marin Marinčić, voditelj odjela IT Infrastrukture u NSoftu.

Starije generacije sigurno nisu mislile da će ikada biti moguće sjediti u dnevnom boravku i uspješno obavljati svoj posao, a posebno da će iz dnevnog boravka u Mostaru moći uspješno poslovati sa kompanijama iz Azije, Amerike, Australije… Zahvaljujući tehnologiji mnogi su se obrasci ponašanja promijenili, a mogućnosti koje se tom prilikom stvaraju i koje već sada koristi cijeli svijet, nepregledne su.

Jedna od njih je i IT kompanija NSoft iz Mostara, koja već 15 godina svoje usluge pruža za više od 140 kompanija širom svijeta – u preko 40 zemalja, na pet kontinenata. NSoft je etablirana B2B softverska firma koja nudi softverska rješenja za operatere-priređivače sportskog klađenja i igara na sreću te iGaming branšu.

Danas NSoft zapošljava 268 zaposlenika u svom sjedištu te uredima u Zagrebu i Maglaju, odnosno preko 320 visoko kvalificiranih kadrova na razini NSoft grupe, dok NSoft sustavi, u potpunosti zasnovani na “cloud” tehnologijama, obrade stotine transakcija u sekundi.

Kada svojim partnerima pružate uslugu kao robustan servis visokih performansi, dostupan 24 sata dnevno i u svakom kutku svijeta, obavljanje posla oslanja se na brzu, kvalitetnu i u svakom trenutku pouzdanu internet vezu. Takvu im vezu u Bosni i Hercegovini omogućava Telemach BH, čije usluge, kao i saradnju, opisuju kao besprijekorne. Njihovo zadovoljstvo najbolje se očituje kroz činjenicu da im, kako kažu, Telemachova podrška, iako dostupna 24/7, gotovo nikad ne treba.

Telemach usluge za nas su optimum i na tržištu Bosne i Hercegovine internet konekcija koju koristimo trenutno je najkonkurentnija i po brzini i po omjeru cijene i kvalitete“, kaže nam Marin Marinčić, voditelj odjela IT Infrastrukture u NSoftu.

Ovu njegovu tvrdnju potvrdio je i prestižni Ookla test na preko 850.000 uzoraka u Bosni i Hercegovini za testiranje brzine, a prema kojem je Telemach BH prošle godine, sa prosječnom brzinom od 66,42 Mbps.zauzeo neprikosnoveno prvo mjesto u Bosni i Hercegovini, postigavši rezultate čak tri puta bolje od drugoplasiranog dobavljača interneta.

Naime, Telemach BH je snažno opredijeljen za tehnološki razvoj i napredak Bosne i Hercegovine. Želja im je digitalizirati zemlju i značajno unaprijediti njen tehnološki i ekonomski razvoj kroz jačanje sektora koji ima perspektivu, a trenutno još nije na nivou na kojem bi trebao biti. Taj proces nisu započeli nedavno. Naime, Telemach BH proteklih 12 godina intenzivno ulaže u telekom mrežu budućnosti, čime snažno podstiče inovativnost, konkurentnost, nova radna mjesta te privredni razvoj u Bosni i Hercegovini. Takav rad, sa više od 200 miliona EUR uloženih u različite infrastrukturne projekte, pozicionirao je Telemach BH kao najvećeg investitora u digitalizaciju Bosne i Hercegovine.

Rad, trud i ulaganje rezultirali su i najboljom ponudom na tržištu – minimalna brzina interneta u Telemach BH ponudi je 200 Mbps, što je čak četiri puta više od drugih sličnih ponuda dostupnih na tržištu. Standardna ponuda u Telemachovim paketima ide do 500 Mbps, a za kompanije poput NSofta, čije su potrebe za brzinama još i veće, dostupne su i brzine do 1 Gbps, koje su čak četrdeset puta veće od ostalih na tržištu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here