Samsung Electronics predstavio Neo QLED, MicroLED i Lifestyle liniju televizora

Samsung modeli za 2021, Neo QLED 8K i 4K, nude pametne funkcije koje proširuju ulogu televizora i Samsung modeli za 2021, Neo QLED 8K i 4K, nude pametne funkcije koje proširuju ulogu televizora i pomažu potrošačima da zadovolje svoje promjenljive potrebe, što se tiče fitnesa, zabave i rada od kuće. potrošačima da zadovolje svoje promjenljive potrebe, što se tiče fitnesa, zabave i rada od kuće.

17

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila je portfolio Neo QLED, MicroLED i  Lifestyle televizora za 2021. godinu, tokom prvog virtuelnog događaja First Look uoči najvećeg sajma potrošačke elektronike CES 2021. Novom linijom, kompanija Samsung ističe posvećenost prilagođenosti, održivosti i inovacijama, zahvaljujući unapređenjima koja nastoje da redefinišu ulogu televizije u domovima korisnika.

„Tokom protekle godine, tehnologija je odigrala ključnu ulogu pomažući nam da nastavimo sa svojim životom i ostanemo povezani jedni sa drugima“, rekao je JH Han, predsjednik Poslovnog odjeljenja za vizuelne displaye u kompaniji Samsung Electronics. „Naša posvećenost inkluzivnoj i održivoj budućnosti ide ruku pod ruku sa neumornom potragom za inovacijama koje prepoznaju i odgovaraju na rastuće potrebe korisnika – od smanjenja ugljeničnog otiska naših proizvoda, preko pružanja niza pristupnih funkcija, do neuporedivog iskustva gledanja u skladu sa načinom života svakog korisnika.“

 Održiva budućnost dostupna svima

Tokom narednih nekoliko godina, Samsung će započeti sa primjenom „zelenih tehnologija“ i uskladiti poslovanje u TV segmentu kroz sljedeće programe dugoročne održivosti:

 

  • Smanjenje ugljeničnog otiska i poboljšanje energetske efikasnosti: Samsung će nastojati da sistematski smanji svoj ukupni ugljenični otisak u proizvodnji televizora. Također će težiti smanjenju potrošnje energije uređaja i većoj upotrebi recikliranih materijala kroz cijelu liniju TV proizvoda.
  • Održivi dizajn ambalaže: Nadovezujući se na dragocjene povratne informacije korisnika, Samsung proširuje svoj nagrađivani „Eco-packaging“ dizajn na sve 2021 Lifestyle televizore i veći dio linije Neo QLED 2021. Primjenom ovog održivog rješenja, do 200.000 tona valovitih kutija svake godine[1] može se ponovo iskoristiti pomoću upcycling metode. Daljem redukovanju otpada doprinijet će smanjenje tekstualnih i grafičkih slika na eko-ambalaži čime se uklanja mastilo na bazi ulja iz štampe u boji, tradicionalno korišteno na TV kutijama.
  • Daljinski upravljač sa solarnim ćelijama: Ove godine, uz Samsung televizore će dolaziti daljinski upravljač sa solarnim ćelijama koji se može puniti svjetlošću ili USB-om – što predstavlja prvu inovaciju ove vrste za kompaniju Samsung. Na ovaj način spriječit će se stvaranje otpada od 99 miliona AAA baterija tokom sedam godina[2]. Kako bi se napravio ovakav daljinski upravljač, Samsung je kreirao čitav proizvodni proces za ponovnu upotrebu plastičnih flaša, uključujući 24 posto recikliranog materijala[3].

Na svim ovogodišnjim QLED i Neo QLED modelima, korisnicima će biti dostupne funkcije koje predstavljaju najnovija dostignuća u tehnologiji i vještačkoj inteligenciji (AI), za nesmetano uživanje u iskustvu gledanja televizije. Navedene nove funkcije su Caption Moving – premještanje titlova, Sign Language Zoom – zumiranje znakovnog jezika i Multi-Output Audio – zvuk sa više izlaza, pružajući nagluhim, gluhim, slabovidim i slijepim osobama mogućnost da optimizuju upotrebu televizora prema svojim potrebama i željama. Pored toga, Samsung se obavezao da će do 2022. godine proširiti Voice Guide funkciju na više kategorija proizvoda, pružajući na taj način audio smjernice osobama sa oštećenim vidom. Također, kompanija Samsung će nastaviti da razvija nove funkcije zasnovane na vještačkoj inteligenciji kako bi upotrebu televizora prilagodila potrebama svakog korisnika.

Neo QLED pravi „kvantni skok“ u tehnologiji TV ekrana

 Samsung svojim flagship 8K (QN900A) i 4K (QN90A) modelima predstavlja potpuno novu tehnologiju ekrana –  Neo QLED, podižući QLED tehnologiju na sljedeći nivo, zahvaljujući precizno kontrolisanim Quantum Mini LED i Quantum Matrix tehnologijama, te moćnom Neo Quantum procesoru, specijalno optimizovanim za Neo QLED.

Samsung Quantum Mini LED dizajniran je u veličini 1/40 visine konvencionalnog LED ekrana. Umjesto da koristi sočivo za disperziju svjetla i sklop za fiksiranje LED diode, Quantum Mini LED ima nevjerovatno tanke mikro slojeve ispunjene sa mnogo više LED dioda. Quantum Matrix tehnologija omogućava ultrafinu i preciznu kontrolu gusto upakovanih LED dioda, sprečavajući zamagljenost i omogućavajući gledaocima da uživaju u sadržaju na predviđen način. Neo QLED povećava skalu osvijetljenosti na 12 bita sa 4.096 koraka, što pomaže da tamna područja postanu tamnija, a svijetla svjetlija, rezultujući preciznijim HDR iskustvom. Neo QLED koristi moćni Samsung Neo Quantum procesor sa poboljšanim mogućnostima nadgradnje. Korištenjem do 16 različitih modela neuronskih mreža, od kojih je svaki obučen za nadgradnju vještačkom inteligencijom i tehnologiju dubokog učenja, Neo Quantum procesor može optimizovati izlazni kvalitet slike za 4K i 8K bez obzira na kvalitet ulaza.

Samsung Neo QLED 8K 2021 posjeduje novi Infinity One Design – ekran skoro bez okvira koji pruža još imerzivnije iskustvo gledanja uz elegantni dizajn i format. Neo QLED 8K posjeduje Slim One Connect box – potpuno novi sistem za upravljanje kablovima koji se može pričvrstiti na zadnju stranu televizora i omogućava lakšu instalaciju vodeći računa o estetici. Neo QLED 8K takođe sadrži nekoliko vrhunskih audio funkcija – Object Tracking Sound Pro dinamički zvuk koji odgovara kretanju objekata na ekranu, kao i SpaceFit Sound, koji analizira fizičko okruženje televizora i emituje zadivljujući zvuk posebno prilagođen vašem prostoru.

Samsung modeli za 2021, Neo QLED 8K i 4K, nude pametne funkcije koje proširuju ulogu televizora i pomažu potrošačima da zadovolje svoje promjenljive potrebe, što se tiče fitnesa, zabave i rada od kuće.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here