Javna rasprava u USK: Kreirati zakon koji će biti alat za razvoj turizma

U vrlo dinamičnoj atmosferi učesnici su diskutovali i iznijeli svoje komentare, primjedbe i sugestije na vrlo otvoren, jasan i realan način

40

Ministarstvo privrede Unsko-sanskog kantona organiziralo je i provelo Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o turizmu Unsko-sanskog kantona, po jedinicama lokalne samouprave.

U vrlo dinamičnoj atmosferi učesnici su diskutovali i iznijeli svoje komentare, primjedbe i sugestije na vrlo otvoren, jasan i realan način, što će doprinijeti korekciji datog Nacrta na način koji će omogućiti kreiranje svrsishodnog, primjenjivog nedvosmislenog Zakona koji će biti alat za dalji razvoj turizma.

U narednom periodu, Radna  grupa Vlade Unsko-sanskog kantona, koordinirati će aktivnosti na sumiranju rezultata Javnih rasprava i sačinjavanju izvještaja, te pripremanju teksta Prijedloga Zakona, uzimajući u obzir primjedbe, prijedloge i sugestije date tokom provedenih Javnih rasprava o nacrtu ovog Zakona, te isti uputiti u dalju zakonodavnu proceduru.

Svi zainteresirani subjekti iz oblasti turizma, predstavnici nadležnih općinskih, gradskih i kantonalnih službi i ostali relevantni subjekti iz javnog i privatnog sektora sa područja općina i gradova, koji nisu uzeli učešće u održanim Javnim raspravama po jedinicama lokalne samouprave, svoje primjedbe i sugestije mogu dostaviti do 31.07.2020. godine, i to: preporučeno, putem pošte, na adresu Ministarstvo privrede Unsko-sanskog kantona, Alije Đerzeleza, 77000 Bihać, sa naznakom Javna rasprava, ili putem maila: privreda@vladausk.ba .

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here