ODUZETA ROBA U CARINSKOJ ISPOSTAVI DOBOJ

Tržišna vrijednost oduzete robe se procjenjuje na 458.000,00 KM.

89

Službenici Uprave za indirektno oprezivanje privremeno su oduzeli veću količinu tekstilnih proizvoda u carinskoj ispostavi Doboj, čija tržišna vrijednost se procjenjuje na 458.000,00 KM. Bez obzira na vanrednu situaciju u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, uzrokovanu epidemijom Covid 19, službenici UIO provode redovne kontrole roba koje se uvoze BiH.

Prilikom detaljnog pregleda pošiljke robe prijavljenje za konačno carinjenje u Carinskoj ispostavi Doboj, službenci Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa carinskim službenicima regionalnog centra Tuzla, pronašli su veću količinu neprijavljene robe. Radilo se o 25.088 komada raznih tekstilnih proizvoda, koji nisu bili navedeni u dokumentaciji potrebnoj za uvozno carinjenje robe. Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe, koja se pokušala prokrijumčariti na tržište Bosne i Hercegovine, iznosi oko 458.000,00 KM.

Shodno uputama Tužilaštva BiH protiv pravnog i odgovornog lica su preduzete zakonom predviđene mjere i radnje. Prilikom provođenja spomenutih aktivnosti korištena je specijalizirana oprema za pregled vozila, donirana UIO putem programa EXBS od strane Vlade SAD.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here