Kompanija Porsche poklonila Sarajlijama punionicu za električna vozila

Električni punjač će biti na raspolaganju svim vlasnicima i korisnicima električnih automobila, potpuno besplatno bez naknade za punjenje u narednih pet godina.

116

Kompanija Porsche  Sarajevo u partnerstvu sa firmom Hager d.o.o. i Općinom Stari Grad Sarajevo poklonila je građanima Bosne i Hercegovine  punionicu za električna vozila. Električna punionica je zvanično puštena u rad tokom otvorenja modernog multifunkcionalnog trga i javne podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića  (preko puta gradske Vijećnice), Općina Stari Grad Sarajevo.

„Sa ponosom smo građanima Bosne i Hercegovine, povodom praznika Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, poklonili električni punjač koji će biti na raspolaganju svim vlasnicima i korisnicima električnih automobila, potpuno besplatno bez naknade za punjenje u narednih pet godina. Ujedno želimo naglasiti da se radi o prvoj javnoj električnoj punionici u Sarajevu, koja će biti na raspolaganju svim građanima naše domovine, ali i turistima koji obilaze Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Senad Olovčić, direktor Porsche BH d.o.o.

Porsche Sarajevo je društveno odgovorna kompanija, posvećena promociji ekologije, te u narednom periodu možemo očekivati još identičnih projekata.

U Bosni i Hercegovini ima već više od 30 registrovanih električnih automobila, te očekujemo da se nadležni organi značajnije uključe u stimulaciju i podsticaje za nabavku električnih automobila kako bi se smanjilo zagađenje koje dolazi iz transporta, po ugledu na zemlje regije koje značajno podstiču nabavku ekološki prihvatljivih vozila.

„Koristimo priliku da se zahvalimo Općini Stari Grad Sarajevo na čelu sa načelnikom g-din. Ibrahimom Hadžibajrićem, koja je prva prepoznala potrebu i želju da u sklopu moderne javne garaže omogući instalaciju prve javne punionice koja će koristiti građanima BiH i turistima bez troškova naknade, slijedeći tako praksu modernih evropskih zemalja“, dodao je  Olovčić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here