Mogućnosti liječenja Lysobact®-om predstavljene pred više od hiljadu njemačkih ljekara u Frankfurtu

Poziv na skup uslijedio je nakon što je Bosnalijek prije mjesec dana počeo izvoz InnovaSpray® IMMUN u Njemačku

159
Bosnalijek

U organizaciji Njemačkog centra za istraživanje enzima (MEF), u Frankfurtu je održan stručni skup na kojem su predstavnici Bosnalijeka prezentirali mogućnosti Lysobact®-a i drugih proizvoda utemeljenih na djelovanju lizozima i vitamina B6, a koji su sastavni dio proizvoda InnovaSpray® IMMUN.

Poziv na skup uslijedio je nakon što je Bosnalijek prije mjesec dana počeo izvoz InnovaSpray® IMMUN u Njemačku, a koji je u vrlo kratkom vremenu izazvao veliki interes stručne javnosti, što najbolje potvrđuje učešće više od hiljadu ljekara na skupu iz raznih dijelova Njemačke.

Predavači su bili poznati stručnjaci na polju terapije enzimima dr. Rudolf Inderst, dr. Hellmut Münch i dr.Uwe Peters, dok je ispred Bosnalijeka na skupu govorila Maja Pašić Kulenović, direktorica Odjela razvoja u Bosnalijeku.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da je njemačkoj stručnoj javnosti prezentiran široki spektar primjene proizvoda na bazi lizozima u pojačavanju imunološkog odgovora organizma na infekcije, liječenju oboljenja grla, usne i nosne šupljine i kože, te benefiti i mogućnosti liječenja ostalih oboljenja bakterijskog i virusnog porijekla sa proizvodima na bazi lizozima.

„Bosnalijek je učestvovao na navedenom skupu kao kompanija sa 50 godina iskustva u terapiji i proizvodnji preparata na bazi lizozima i ugovorni proizvođač InnovaSpray® IMMUN za tržište Njemačke. Ove aktivnosti predstavljaju još jedan potez na ostvarenju strateških ciljeva kompanije, među kojima su ključni otvaranje novih tržišta i povećanje obima i vrijednosti izvoza. U posljednjih pet godina izvezli smo više od pola milijarde KM vrijedne proizvode na tri kontinenta i u više od dvadeset država. Veliki interes stručne javnosti u Njemačkoj potvrđuje kvalitet naših proizvoda, a ujedno će pomoći u strateškom pozicioniranju Bosnalijeka na tržištu Njemačke, ali i drugih država Evropske unije“, rekao je Uzunović.

Stručna javnost u Njemačkoj, između ostalog, upoznata je sa brojnim kliničkim studijama provedenim na lizozimu u Rusiji, Turskoj, jugoistočnoj Evropi uključujući i Bosnu i Hercegovinu, Ukrajinu i druge države, kao i nagradama koje su Bosnalijekovi proizvodi na bazi lizozima dobili u Rusiji kao prvi izbor terapije u liječenju infekcija usne šupljine.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here