Audi Q7 2006 do danas

Na cesti se ponaša agilno, mijenjanje smjerova je za tako veliki automobil prilično brzo i kontrolirano

154
Audi

Proizvodi se od 2006. godine a spada u klasu luksuznih SUV-a. Od konkurenata kao što su BMW X5, Mercedes M-klasa i VW Touareg se razlikuje po tome što u serijskoj opremi nudi sedam sjedala.

Prilično je golem automobil, primjetno veći od sestrinskih modela. Dimenzije su mu 5.08m dužine, 1.98m širine i 1.73m visine te zbog dotičnih dimenzija možete imati problema sa pronalaskom parkirnog mjesta ili kod manevriranja uskim prostorima. Međutim, preglednost je vrlo dobra, a kod spomenutih problema pomažu i senzori za parking koji odlično obavljaju svoju funkciju.

Prostora u unutrašnjosti ima napretek neovisno o tome da li se nalazite na prednjoj ili srednjoj klupi, dok je tek stražnja klupa malo skučenija, te je najprikladnija za djecu.

Prtljažnik je zapremnine 775 litara, dok se sa preklopljenom stražnjom klupom penje na preko dvije tisuće litara, no dosta je plitak pa može predstavljati problem kod transporta malo većih predmeta.

Svim sistemima u automobilu upravlja se preko MMI-a, Audijevog multimedijalnog upravljačkog sustava koji je veoma lak za korištenje te nakon prvobitnog upoznavanja ne biste trebali imati problema sa istim.

Zračni ovjes je podesiv ovisno o voznim uvjetima. Opcija Automatic spušta ili diže karoseriju na idealni omjer između udobnosti i vozne dinamike, a opcija Dynamic ga spušta za 15mm pa odlično služi kod direktnije vožnje i bolje svladavanje zavoja. Maksimalno odstojanje podvozja od tla iznosi 240mm.

Na cesti se ponaša agilno, mijenjanje smjerova je za tako veliki automobil prilično brzo i kontrolirano. Kod malih brzina je osjećaj vožnje pomalo tvrd, a poseban osjećaj ugodnosti u vožnji se primjećuje na malo većim brzinama.

Što se sigurnosti tiče, na Euro NCAP testu je dobio četiri od pet zvijezdica, no bez sumnje, riječ je o veoma sigurnom automobilu sa masivnom i čvrstom karoserijom.

Godine 2009. je napravljen facelift a vanjske promjene uključuju nova prednja i stražnja LED svjetla sa opcionalnim LED pokazivačima smjera, novi dizajn točkova, krom akcente, četiri nove boje karoserije, te obnovljen dizajn prednjeg i stražnjeg dijela vozila.

Unutrašnje promjene uključuju novu instrumentalnu ploču, nova kožna sjedišta, ambijentalno osvjetljenje vrata, nove izbore boje interijera, nove obloge i kontrolni sistem MMI treće generacije.

Standardna oprema uključuje šest zračnih jastuka, ESP, ABS, kontrolu protiv prevrtanja vozila, elektronsku raspodjelu siline kočenja, pomoć pri kočenju, elektronsku pomoć pri spuštanju, kao i elektronsku parkirnu kočnicu.

Od benzinskih modela u ponudi su 3.6FSI snage 280KS, 4.2FSI snage 350KS, 3.0TFSI snage 280KS te 3.0TFSI S-Line snage 328KS.

Potrošnja ovih modela kod mješovite vožnje kreće se od 11.1-13.6L/100km.

Od dizelskih modela u ponudi su 3.0TDI snage 230 i 237KS, 4.2TDI snage 322KS te 6.0TDI snage 493KS.

Potrošnja ovih modela kod mješovite vožnje kreće se od 9.1-11.3L/100km.

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here