NE PROPUSTITE: Konferencija „Uloga i značaj mikrokreditiranja“

U radu Konferencije učestvovat će predstavnici regulatornih tijela, izvršne i zakonodavne vlasti, menadžment i zaposlenici mikrokreditnih organizacija, predstavnici nevladinog sektora, korisnici mikrokrofinansijskih usluga te predstavnici međunarodnih mreža za mikrofinansiranje

64

Udruženje mikrokreditnih organizacija u BiH – AMFI u Sarajevu organizira konferenciju “Uloga i značaj mikrofinansiranja”. Konferencija će se održati u utorak, 19. novembra/studenog 2019. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills, sa početkom u 09:30 sati.
Učesnicima će se obratili i otvoriti Konferenciju Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.
Predsjednica Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH – AMFI Elma Zukić u uvodnom obraćanju na Konferenciji predstavit će mikrofinansijski sektor u našoj zemlji, njegove dosadašnje rezultate, mogućnosti, trendove i perspektive njegovog rasta i razvoja.
Udruženje mikrofinansijskih organizacija u BiH – AMFI, kao nevladina i neprofitna organizacija mikrokreditnih institucija u Bosni i Hercegovini koja predstavlja i zastupa interese svojih članica, ali i interese mikrofinansijskog sektora kao cijeline, ima za cilj umanjiti siromaštvo i nezaposlenost kroz poticanje i održavanje razvoja rastućeg privatnog sektora u BiH.
Ovom Konferencijom, Udruženje mikrokreditnih organizacija u BiH –AMFI želi ukazati na pravce i mogućnosti razvoja mikrofinansijskog sektora u Bosni i Hercegovini. Također, Udruženje mikrofinansijskih organizacija u BIH – AMFI kroz partnerski odnos sa donositeljima odluka želi unaprijediti regulatorni okvir s ciljem daljeg razvoja mikrofinansijskog sektora u BiH.
U okviru Konferencije će biti upriličene četiri panel diskusije koje u fokusu imaju razliite aspekte funkcioniranja mikrofinansijskog sektora u BiH. U okviru prvog panela koji nosi naziv „Regulatorni okviri – razvojne perspektive i upotreba novih tehnologija“ učesnicima Konferencije će se dati pregled regionalnih i globalnih trendova razvoja mikrofinansiranja kroz postojeća i potencijalna regulatorna rješenja.
„Poduzetnički impulsi“, naziv je drugog panela u okviru kojega će učesnici panela koji su ujedno i korisnici usluga mikrofinansijskog sektora u BiH, predstaviti svoje poslovne djelatnosti.
Treći panel o temi „Društveni efekti mikrokreditiranja i zaštita korisnika finansijskih usluga“ predstavit će efekte mikrofinansiranja, uticaj mikrofinansiranja na razvoj poslovanja, unapređenje uslova života korisnika mikrokredita, zaštitu korisnika usluga mikrokreditiranja.
Završni, četvrti, panel pod nazivom „Novi horizonti“ predstavit će nove trendove u svijetu finansija, digitalizacije i načina na koji ona može doprinijeti finansijskoj uključenosti, te kako mikrokreditne organizacije mogu doprinjeti energetskoj efikasnost.
U radu Konferencije učestvovat će predstavnici regulatornih tijela, izvršne i zakonodavne vlasti, menadžment i zaposlenici mikrokreditnih organizacija, predstavnici nevladinog sektora, korisnici mikrokrofinansijskih usluga te predstavnici međunarodnih mreža za mikrofinansiranje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here