Studenti Ekonomskog fakulteta Sarajevo u posjeti Addiko banci

Addiko Bank dd Sarajevo i Ekonomski fakultet u Sarajevu potpisali su nedavno memorandum o saradnji, kojim je dogovorena podrška Banke aktivnostima Fakulteta

109
Addiko

Addiko Bank dd Sarajevo i Ekonomski fakultet u Sarajevu potpisali su nedavno memorandum o saradnji, kojim je dogovorena podrška Banke aktivnostima Fakulteta. U okviru ove saradnje, studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu posjetili su Centralu Addiko banke u Sarajevu, te se upoznali sa osnovnim aktivnostima banke, ali i procesu transformacije koroz koji je Addiko banka prošla u prethodne trigodine.

Drugačije poslovanje

“Addiko banka je banka specijalist, te samim tim posluje malo drugačije od ostalih banaka u Bosni i Hercegovini. Svoje poslovanje zasnivamo na principima jasnog i jednostavnog bankarstva,koje podrazumijeva da radimo manje stvari, ali ih radimo perfektno. Vjerujemo da će studentima koristiti da se upoznaju sa drugačijom bankom, te da će neki od njih u budućnosti naći zaposlenje upravo u Addiko banci”, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank dd Sarajevo, i dodala da Addiko banke u Bosni i Hercegovini žele osnažiti mlade ljude kako bi na što bolji način doprinijeli svojim zajednicama.

Stvaranje prilika

“Nastojimo stvarati prilike svojim studentima. Želimo im dati priliku da uče iz više različitih izvora i na više različitih primjera. Jedinstveno poslovanje Addiko banke je svakako zanimljivo studentima koji se tek uvode u ovaj svijet, i drago nam je da nas je Addiko banka ugostila, te pripremila prigodan program našim studentima”, istakao je Velid Efendić, profesor sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here