Međunarodna konferencija službi zapošljavanja, članica CPESSEC-a

Centar javnih službi za zapošljavanje jugoistočne Evrope (CPESSEC) osnovan je 2006. godine u Sofiji i trenutno broji deset članica

50
Zapošljavanje

Međunarodna direktorska i ekspertska konferencija koja je organizovana u sklopu godišnjeg predsjedavanja Bosne i Hercegovine radom Centra javnih službi zapošljavanja jugoistočne Evrope (CPESSEC), bit će otvorena sutra u Sarajevu.

Tržište rada

Prvi dan će biti održana konferencija direktora javnih službi zapošljavanja članica CPESSEC-a, a drugi dan ekspertska konferencija i Forum službi zapošljavanja o temi „Efikasnost aktivnih mjera zapošljavanja na tržištu rada“.

Konferencija se održava u organizaciji Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine uz podršku Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), austrijske ambasade u BiH, te Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Deset članica

Centar javnih službi za zapošljavanje jugoistočne Evrope (CPESSEC) osnovan je 2006. godine u Sofiji i trenutno broji deset članica. Centar je pridonio razvoju saradnje među institucijama tržišta rada u regionu, potpisivanju brojnih bilateralnih sporazuma i jačanju kapaciteta članica Centra u upravljanju tržištima rada, saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here