American Express kartice ostaju u BiH, a u Hrvatskoj će biti zamijenjene Visom

Ako neki korisnik i dalje želi karticu American Express, može je zatražiti direktno od kompanije American Express u zemlji u kojoj ona izdaje kartice

199
American

Svi korisnici American Expressa u Hrvatskoj do kraja ove godine mogu koristiti svoje kartice, nakon čega će biti zamijenjene Visom.

Napuštanje licenci

“PBZ Card bio je izdavač kartica American Express u Hrvatskoj, koje se mogu koristiti do kraja ove godine. U skladu s odlukom kompanije American Express o napuštanju licencnog modela poslovanja u zemljama EU, PBZ Card više ne izdaje kartice American Express niti je u mogućnosti svojim korisnicima osigurati karticu American Express drugog izdavača izvan RH”, pojasnili su iz PBZ-a za Tportal.

Ako neki korisnik i dalje želi karticu American Express, može je zatražiti direktno od kompanije American Express u zemlji u kojoj ona izdaje kartice osobama iz drugih zemalja.

Najmanji udio

Povlačenje licencnog modela American Expressa odnosi se na tržište Evropske unije, ali ne i Bosne i Hercegovine i izdavača American Express kartica u BiH.

Prema podacima Centralne banke BiH, u Bosni i Hercegovini je na kraju 2018. godine bilo 7.123 American Express kartica i najmanje su zastupljene među svim kartičnim brendovima.

Tržišni udio American Expressa je u BiH svega 0,3 posto.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here