Tulumović otvorio prvu regionalnu IT konferenciju ‘Tech Cruise’

Konferencija predstavlja platformu za promovisanje mogućnosti koje donosi digitalna trasformacija

52
Modrac

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je otvorio prvu regionalnu konferenciju “Tech Cruise“ koja je okupila privrednike iz zemlje i regije, javne uprave i vrhunske stručnjake iz područja informatike i digitalnog marketinga.

Zanimljiv program

Osim premijera Tulumovića, svečanosti otvorenja konferencije prisustvovali su ministar privrede Asmir Hasić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac.

Kako navode organizatori, više od 50 predavača će posjetiteljima ponuditi zanimljiv program sa temama koje će biti interesantne predstavnicima javnog i realnog sektora, a među učesnicima će se naći neka od najznačajnijih regionalnih i svjetskih imena.

“Tech Cruise predstavlja jedinstvenu priliku za B2B i networking među kompanijama, kao i upoznavanje sa dobrim praksama nekih od vodećih BH kompanija iz oblasti proizvodnje, trgovine, finansija, turizma i uslužnih djelatnosti koje se susreću sa mijenjanjem i trasformacijom različitih procesa svih sektora u okviru ekonomije, dajući potpuno drugi pravac i dimenziju u odnosu na tradicionalno poslovanje”, navode iz kompanije Imel d.o.o. Lukavac, koja je organizator konferencije.

Konferencija predstavlja platformu za promovisanje mogućnosti koje donosi digitalna trasformacija, uštede i prednosti koje sa sobom donosi korištenje savremenih tehnologija, te upoznavanje sa četvrtom industrijskom revolicijom i šta nam ista donosi.

“Ovo je jedinstven IT događaj, i nama u Tuzlanskom kantonu predstavlja posebno zadovoljstvo što je ovakav događaj organiziran upravo ovdje. To također dokazuje da smo mi u Tuzlanskom kantonu svjesni važnosti i okrenuti obrazovanju IT stručnjaka i uopće ‘linkovanju’ stručnjaka u drugim oblastima sa IT ekspertima, vođeni činjenicom da se danas svaka privredna grana oslanja na upotrebu informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Očekujemo da ova konferencija stimuliše diskusije o idejama i modelima za razvoj informacijske sigurnosti, visoke tehnologije i novih marketinških platformi, ‘pametnih’ okruženja, tehnologija u nastajanju i multimedijskih komunikacija”, rekao je premijer Tulumović.

Moderno poslovanje

Istovremeno, kako je dodao, konferencija je i prilika da se sagleda gdje se u ovom trenutku nalazimo kao privreda i društvo, te koliko smo iskoristili potencijale digitalne ekonomije i u kojoj smo fazi stvaranja digitalnog društva, odnosno kako možemo kvalitetnije i bolje iskoristiti priliku koju nam pruža primjena digitalnih tehnologija.

Kada je riječ o sadržaju konferencije, svjetski stručnjaci koji se bave cyber sigurnošću održat će između ostalog predavanja o rizicima u modernom poslovanju i cyber sigurnosti. Regionalni eksperti iz digitalnog marketinga govorit će o uslugama i mogućnostima koje nude digitalni mediji, pretraživači i društvene mreže kao što su Google, Instagram, Facebook.

“Tech cruise” se održava na jezeru Modrac kod Lukavca, a trajat će do subote, 21. septembra, saopćeno je iz vlade Tuzlanskog kantona.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here