Završne pripreme za 9. Sarajevo Pro-Am golf turnir

Sarajevo Pro-Am najveći golf turnir u regiji.

73
Pro-Am

Pro-Am golf turniri su jako poznati u svijetu. To je jedinstvena prilika da zajedno igraju profesionalni golferi (Pro) i amaterski igrači (Am). Taj spoj vrhunskog golfa i igre iz zabave donosi popularnost golfa i shvatanje da golf možete igrati bez obzira na spol, u svakoj dobi, ali i sa svakim golferom bez obzira na kvalitet i znanje igre. Naravno, morate znati osnovna Pravila golfa koja su jako specifična ali i jednostavna jer su bazirana na osnovnim ljudskim postulatima: poštovanje, poštenje i solidarnost.

Zbog toga i mnogo drugih vrijednosti ovu igru igra 70 miliona ljudi u svijetu.

U Sarajevo dolaze profesionalni golferi na Sarajevo Pro-Am 2019

Završne faze pripreme za najveći golf turnir u regiji privode se kraju. Krajem ovog mjeseca, tačnije od 26. 9. do 28. 9.  na golf terenu u Sarajevu će se odigrati 9. Sarajevo Pro-Am golf turnir na kojem će nastupiti 14 profesionalnih igrača i 40 amaterskih golfera.

Od profesionalnih igrača dolazak su potvrdili Slovenac Sebastijan Ajster, višestruki osvajač ovog turnira, jedan od najboljih golfera u regiji, rekorder mnogih golf igrališta, ali i veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. Prije dvije godine nastupao je za Bosnu i Hercegovinu na Evropskom profesionalnom prvenstvu u golfu.

Dolazak u Sarajevo potvrdio je i Hakan Yamac, jedan od najboljih profesionalnih golfera Turske koji je dva puta osvojio sarajevski Pro Am.
Poreg njega, svi prisutni će imati priliku da gledaju najbolje profesionalne igrače iz Slovenije, učesnike velikih takmičenja u golfu Janeza Grilca, Andrea Kraljića, Adama Osmančevića. Iz Hrvatske, tačnije iz Zagreba, dolazi nam Miro Raič, ikona golfa u Hrvatskoj.

Po prvi put kao profesionalni golfer na turniru će igrati i mladi Branimir Gudelj, koji je kao amater imao sjajne rezultate. Pobijedio je u Moskvi na Prvenstvu Rusije, više puta amaterski prvak Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije. Ovaj sjajni golfer rođen je u Osijeku, ali nastupao je u zadnjih nekoliko godina za Srbiju. Pobjeđivao je i u Bosni i Hercegovini kao amaterski golfer. Na svakom turniru u Sarajevu i Posušju igru je završio na pobjedničkom postolju. Sada je vrijeme da pokaže svoj talent i u profesionalnim vodama, a sarajevski turnir će mu biti odskočna daska prema velikim svjetskim profesionalnim turnirima.

Brojni gosti

Za Bosnu i Hercegovinu će nastupiti naš najbolji golfer, učitelj mnogih golfera u Bosni i Hercegovini, Sarajlija Dejan Šaran koji će rame uz rame stati sa ovim vrhunskim profesionalnim igračima golfa, a prije svega njegovim dugogodišnjim golf prijateljima.

Amateri na 9. sarajevskom Pro-Am golf turniru su u dobi od 19 do 74 godine, što je i kuriozitet ovog turnira. Između ostalih, tu su poznata imena iz svijeta biznisa, sporta, kulture i dolaze nam u Sarajevo iz Austrije, SAD-a, Crne Gore, Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i naravno Bosne i Hercegovine.

Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete, da osjete čari ovog sporta i da se zabave zajedno sa našim gostima.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here