RAIFFEISEN TIM VOLONTIRAO U SUMERO ORGANIZACIJI

Volontiranje s ciljem pomoći onima kojima je to najpotrebnije i stvaranju razlike u zajednici u kojoj djelujemo kroz učešće u brojnim aktivnostima je dio naše strategije održivosti.

54

„Volontiranje s ciljem pomoći onima kojima je to najpotrebnije i stvaranju razlike u zajednici u kojoj djelujemo kroz učešće u brojnim aktivnostima je dio naše strategije održivosti. Izuzetno sam ponosan na zaposlenike Banke, koji iz godine u godinu pokazuju da brinu i iskazuju svoju želju da budu dio volonterskog tima. Društvena odgovornost je sastavna komponenta našeg poslovanja i naše dugoročno opredjeljenje, a kroz ovakve aktivnosti nastojimo adresirati društvena pitanja i podići svijest o njihovom značaju“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Menadžment i zaposlenici Raiffeisen banke su svojim volonterskim aktivnostima dali doprinos radu SUMERO organizacije za osnaživanje i rehabilitaciju osoba s invaliditetom u Vogošći. Ovom prilikom su zajedno sa članovima SUMERA orezali biljke, izvršili pripreme i posijali sjeme u saksije te presadili sadnice iz kontejnera. Prodajom organskih proizvoda SUMERO će prikupiti novac za svoje dalje aktivnosti. Neophodnu opremu i alate za realizaciju aktivnosti obezbijedila je Banka.
„Raiffeisen banka kao društveno odgovorna kompanija je jedan od najvažnijih strateških partnera organizacije SUMERO. Partner koji je svjestan potreba i prioriteta osoba s intelektualnim teškoćama te dugi niz godina zajedno sa nama direktno uticao na uspostavu servisa „Stanovanja u zajednici uz podršku“ u lokalnim zajednicama širom BiH. Ovaj zajednički program osobama s intelektualnim teškoćama omogućava život dostojan čovjeka“, izjavio je Haris Haverić, direktor SUMERO organizacije.
Banka od 2005. godine na različite načine podržava rad SUMERO organizacije, a ovakve volonterske aktivnosti ohrabruje i H.Stepic CEE fondacija čiji rad podržava Raiffeisen Bank International.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here