Više od 20.000 posjetilaca na Sajmu Sarajevo4Walls u Zetri

Veliko interesovanje posjetioca su izazvali brendovi poput KARE design, Natuzzi, Inside, Viva, Minalli, Elgrad, Kadex design, Malagić ali i mnogi drugi izlagači

87
SARAJEVO4WALLS

Dana 14. aprila 2019. godine uspješno je spuštena zavjesa na najveći privredni događaj u Bosni i Hercegovini u sferi namještaja i prateće industrije, Međunarodni sajam „SARAJEVO4WALLS“ koji se održao u Sarajevu, u periodu od 11. – 14. aprila 2019. godine u Olimpijskom kompleksu Zetra na prostoru od 10.000 metara kvadratnih u dvije sajamske hale.

Drvna industrija

Na najvećem Međunarodnom sajmu namještaja „SARAJEVO4WALLS“ u Bosni i Hercegovini predstavila se cijela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda, kao i sva prateća industrija za uređenje enterijera i eksterijera.

Sajam je u četiri sajamska dana posjetilo više od o 22.000 posjetilaca, kako iz Bosne i Hercegovina, tako i iz cijele Evrope. Pokrovitelj sajamske manifestacije je bilo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

Sajam je ostvario značajan iskorak i to u dva pravca: U pravcu povećanja sajamskih kapaciteta na 10.000 m2 i tako postao najveća i najznačajnija manifestacija specijalizovana za namještaj i prateću industriju u BiH te u pravcu programskog djelovanja organizacijom B2B  i B2C poslovnih sastanaka izlagača sa potencijalnim kupcima iz BiH, regiona i Evrope.

Veliko interesovanje posjetioca su izazvali brendovi poput KARE design, Natuzzi, Inside, Viva, Minalli, Elgrad, Kadex design, Malagić ali i mnogi drugi izlagači.

Na sajmu su dodijeljenje i nagrade za učesnike nagradnih igara organizovanih od strane organizatora putem društvenih mreža, ali isto tako i nagrade za izlagače na sajmu koje su dodijeljene od strane stručnog žirija. Nagradu za dizajn izložbenog prostora dobila je kompanija SELLA (BiH) dok je specijalnu nagradu za inovativnost dobila kompanija SECOM (BiH).

Drugi dan sajma održan je i stručno edukacioni panel na temu „Namještaj kao proizvod u fokusu profesionalnog i stručnog djelovanja sa različitih aspekata pozicija radnih zadataka i aktivnosti“.

Humanitarni rad

Sjajnom organizacijom sajma zadovoljni su i izlagači i posjetioci i već postoji veliko interesovanje za izlaganje na sajmu SARAJEVO4WALLS u 2020 godini.

Organizatori sajma „SARAJEVO4WALLS“ su nastavili sa humanitarnim radom te su sakupili odgovarajuća sredstva za pravljenje „RODITELJSKE KUĆE“ u Tuzli – kuća za boravak djece oboljele od karcinoma i njihovih roditelja nakon primljenih terapija i za rad TV emisije „ISPUNI MI ŽELJU“ koja pruža pomoć ugroženoj populaciji u cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here