Pobjednici m:tel App takmičenja posjetili IDTechEx konferenciju u Berlinu

Učenici iz srednjih škola posjetili su izložbeni dio konferencije, ali i predavanja iz oblasti 3D štampe, robotike, primjene senzorskih tehnologija i tako steknu brojna nova znanja

42
m:tel

Pobjednici takmičenja u izradi mobilnih aplikacija, drugog Regionalnog app izazova, učenici iz Banje Luke, Sente i Podgorice posjetili su sredinom aprila konferenciju IDTechEx Show! u Berlinu. Ovo studijsko putovanje za regionalne pobjednike realizovano je uz podršku kompanija m:tel BiH, Telekom Srbija i m:tel Crna Gora.

Savremene tehnologije

Posjeta jednoj od najvećih tehnoloških konferencija u Evropi, gdje se kroz izložbeni dio i specijalizovane kurseve predstavila primjena savremenih tehnologija, bila je odlična prilika za najbolje programere u regionu da se upoznaju sa novim trendovima, posebno na polju IT tehnologija.

Učenici iz srednjih škola posjetili su izložbeni dio konferencije, ali i predavanja iz oblasti 3D štampe, robotike, primjene senzorskih tehnologija i tako steknu brojna nova znanja.

„Izuzetno smo zahvalni i drago mi je što smo imali priliku prisustvovati jednom ovakvom događaju gdje su kompanije iz cijelog svijeta prezentovale svoje tehnološke inovacije. Ako bih baš izdvojio jednu konferenciju koja mi se svidjela to bi bila prezentacija Jenax korporacije koja je bila zaista fascinantna“, izjavio je Nikola Petrović, učenik banjalučke Gimnazije i jedan od autora mobilne aplikacije Zvučna radionica.

Takmičenje srednjoškolaca

Podsjećamo, takmičenje srednjoškolaca u izradi mobilnih aplikacija realizovano je uz podršku kompanije m:tel  krajem prošle i početkom ove godine s ciljem promocije znanja i kreativnog stvaralaštva.

Pored toga, najbolji srednjoškolci iz BiH, Srbije i Crne Gore imali su priliku da odmjere snage i predstave svoje ideje na Regionalnom app izazovu u Podgorici. Studijsko putovanje u Berlin je svojevrstan završetak ovog ciklusa takmičenja.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here