Novi Range Rover Evoque: Luksuzni suv za vožnju gradom i mnogo više

Zahvaljujući uvođenju novih tehnologija, Ingenium motori su tiši i uglađeniji dok je automatski ZF mjenjač s devet brzina ponovno kalibriran kako bi se osigurala postojanija i stabilnija vožnja na svim podlogama

80
Evoque

Upravljiv, udoban i pouzdan, najnoviji Range Rover Evoque unaprjeđuje jake strane originalnog modela koji je bio bestseller. Kombinirajući sposobnost vožnje na svim podlogama sa staloženom vožnjom, nova struktura karoserije, poboljšani prednji i stražnji ovjes i najnovija tehnologija Adaptive Dynamics pružaju poboljšanu profinjenost, performanse, sigurnost i stabilnost u svim uvjetima.

Range Rover Evoque temelji se na novoj platformi Land Rovera koja se sastoji od više vrsta metala Premium Transverse Architecture koja je dizajnirana za hibridno-električni pogon – 48-voltni mild hybrid, trocilindarski plug-in hybrid te trocilindarske i četverocilindarske Ingenium benzinske i dizelske motore.

Profinjeni dizajn

Zahvaljujući uvođenju novih tehnologija, Ingenium motori su tiši i uglađeniji dok je automatski ZF mjenjač s devet brzina ponovno kalibriran kako bi se osigurala postojanija i stabilnija vožnja na svim podlogama.

Sustav Adaptive Dynamics kombinira inteligentne senzore i prilagodljive amortizere koji kontroliraju uvjete na cesti svakih 100 milisekundi.

U unutrašnjosti, profinjeni dizajn integrira čiste površine i jednostavne linije s pažljivo odabranim vrhunskim materijalima, a rezultat je luksuzna, minimalistička kabina bogata digitalnom opremom.

Active Driveline koji je uveden na novi Evoque predstavlja elektronički sustav upravljanja okretnim momentom koji neprestano balansira raspodjelu okretnog momenta motora između prednje i stražnje osovine pri vožnji kroz zavoje kako bi se poboljšalo ležanje na cesti i upravljanje.

Tehnološke prednosti

Sustav Terrain Response 2 prvi je put dostupan u seriji na novom Range Roveru Evoque s pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem. Uz to što će ovaj sustav vozačima omogućiti odabir između četiri načina vožnje (Comfort, Sand, Grass-Gravel-Snow i Mud&Ruts), novi način vožnje Auto omogućit će i odabir najprikladnijeg načina vožnje u skladu s uvjetima.

Najnoviji Evoque u ponudi će imati mnoštvo 4×4 tehnologija poput Pomoći pri vožnji nizbrdo, Kontrole otpuštanja kočnice na nizbrdici i Nadzora terenske vožnje. Zahvaljujući značajkama poput dosad neviđenog sustava ClearSight Ground View (ostvarenje koncepta prozirnog podvozja) koji pruža veću vidljivost podloge ispod vozila na neravnom terenu, najnoviji Range Rover Evoque ima sve što mu je potrebno da ide „above and beyond“.

Kamera za vožnju unatrag dostupna je u seriji na svim modelima, zajedno s nizom naprednih sustava za pomoć u vožnji.

Sustav ClearSight Ground View koji predstavlja ostvarenje koncepta prozirnog podvozja predstavljenog na konceptnom vozilu Discovery Vision prvi je te vrste na svijetu. Kamere na prednjoj masci i na vanjskim retrovizorima projiciraju sliku na središnji dodirni zaslon kako bi prikazale što je ispred i ispod prednjeg dijela vozila zahvaljujući virtualnom pregledu od 180 stupnjeva. Pomažući vozaču da zadrži vidljivost na ekstremno zahtjevnim podlogama kao i na visokim rubnicima u središtu grada, ovo je još jedna tehnološka prednost koja čini novi Evoque idealnim za kretanje kako urbanom tako i stvarnom džunglom te svim ostalim mjestima.

Zahvaljujući prikazu slike stražnje kamere na retrovizoru, vozačev pogled ne ometaju ni putnici niti veliki predmeti straga. Isto tako, ova tehnologija na retrovizor projicira sliku šireg vidnog polja od 50 stupnjeva s kamere koja se nalazi iznad stražnjeg stakla.

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here