Podrška Addiko banke MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac

Zaposlenici Addiko banke su u Gradačcu postavljali plastenik koji će učenicima koristiti za izvođenje praktične nastave, ali i za plasteničku proizvodnju povrća i ukrasnog bilja za tržište

115
Addiko banka Gradačac

U okviru projekta Addiko Cares, zaposlenici Addiko banke posjetili su MSŠ Hasan Kikić u Gradačcu, gdje su uručili vrijednu donaciju banke u vidu projektora i platna za projektor, ali i najlona potrebnog za osposobljavanje školskog plastenika. Addiko banka već dvije godine aktivnosti društvenog djelovanja provodi regionlno u okviru projekta Addiko Cares, koji podrazumijeva volonterske aktivnosti zaposlenika koje Banka finansijski podržava. Zaposlenici Addiko banke su u Gradačcu postavljali plastenik koji će učenicima koristiti za izvođenje praktične nastave, ali i za plasteničku proizvodnju povrća i ukrasnog bilja za tržište.

Odgovorno poslovanje

Addiko banka Gradačac“U dogovoru sa menadžmentom škole finansirali smo one alate za učenje koji su učenicima trenutno najpotrebniji. Naši zaposlenici su zajedno sa zaposlenicima škole realizovali postavljanje plastenika, a uskoro ćemo se priključiti i sadnji usjeva, obzirom da cilj naše akcije nije samo donirati sredstva nego se i povezati sa zajednicom u kojoj poslujemo”, istakla je Safeta Alagić-Halilović, regionalni menadžer prodaje Addiko Bank dd Sarajevo, i dodala da su djeca i projekti namijenjeni djeci u fokusu društveno odgovornog poslovanja Addiko banke.

Lokalna zajednica

“Želimo da se zahvalimo Addiko banci, koja je finansirala nabavku projektora i najlona za plastenik. Konačno smo u prilici osposobiti ovaj plastenik za svakodnevnu upotrebu, a posebno nam je drago što ćemo ga moći iskoristiti i za predstojeću sezonu sjetve. Ova vrijednom donacijom znatno je unaprjeđen nastavni proces u našoj školi, nastavnicima je olakšano predavanje, a učenicima možemo ponuditi više alata i načina za sticanje znanja”, istakao je Safet Kujović, pomoćnik direktora škole.
Addiko banka izdvaja značajna sredstva za podršku lokalnoj zajednici u kojoj djeluje kroz podršku radu vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih institucija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here