FERK izdao ArcelorMittalu licenciju za skladištenje naftnih derivata

U postupku opće rasprave je i Nacrt dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva AD TANK d.o.o. Stolac

44
FERK ArcelorMittal

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na redovnoj sjednici u ponedjeljak izdala je dozvolu za rad (licenciju) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a privrednom  društvu ArcelorMittal Zenica, d.o.o. i to na period od pet godina.

Dopuna dozvole za rad

Za JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar pripremljen je Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije, u skladu sa Zahtjevom za izmjenu i dopunu dozvole za rad s novim proizvodnim objektom vjetroelektranom “Mesihovina“, općina Tomislavgrad, instalirane snage 50,6 MW i predviđene godišnje proizvodnje 165,17 GWh. Nacrt predmetne dozvole je upućen u postupak opće rasprave, navodi se u saopćenju iz FERK-a.

U postupku opće rasprave je i Nacrt dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva AD TANK d.o.o. Stolac.

Žalba kupca

U Regulatornoj komisiji napominju da se tekst nacrta dozvola može dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a na adresi Kneza Domagoja 12 A u Mostaru ili na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba.

FERK je također donio i rješenje po žalbi kupca na akt koji je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, navodi se u saopćenju.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here