Hrvatska bi mogla dobiti novu aviokompaniju

Iako je istoimena firma za pružanje usluga u aviosaobraćaju registrirana u Zagrebu još u ljeto 2017., njen direktor i suvlasnik Nino Borić koji više od 30 godina radi u vazduhoplovstvu, ne žuri već oprezno postavlja projekt

124
Smile Air

Hrvatska bi dogodine mogla dobiti novu aviokompaniju, pod imenom Smile Air, pišu regionalni mediji.

Iako je istoimena firma za pružanje usluga u aviosaobraćaju registrirana u Zagrebu još u ljeto 2017., njen direktor i suvlasnik Nino Borić koji više od 30 godina radi u vazduhoplovstvu, ne žuri već oprezno postavlja projekt.

Održiva priča

“Najradije bismo krenuli s poslom već krajem ove godine, ali teško da ćemo u tome uspjeti, jer moramo na tržištu naći odgovarajuće avione, a trenutno su im cijene dosta visoke. Nismo pod pritiskom da projekt moramo realizirati ove ili naredne godine, nego slažemo dugoročno održivu priču u kojoj ne smije biti greške. Osim toga, neko vrijeme se mora čekati i dozvola za let, tako da bismo i s početkom 2020. bili zadovoljni”, rekao je Borić Poslovnom dnevniku.

Zadovoljan putnik

Dodaje kako u svom radu slijedi filozofiju Richarda Bransona, vlasnika Virgin Atlantica, koji, kako kaže, zna da dobar odnos prema zaposlenima znači i zadovoljnog putnika.

Borić je vlasnik kompanije Avio Nova sa sjedištem na Floridi, a godinama je bio na visokim pozicijama u operativi raznih aviokompanija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here