Kadir Şener, direktor za cloud biznis pri Microsoftu i Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH na keynote govoru su predstavili Microsoft rješenja i inovacije na polju Internet of Things i vještačke inteligencije koja su inkorporirana u proizvode i servise koje Microsoft nudi. Oni su pozdravili prisutne i zaželjeli da sa konferencije izađu sa pozitivnim utiscima, naučenim lekcijama i uspostavljenim kontaktima.

Konferencija će, po četvrti put u Neumu, u ova tri dana, učesnicima ponuditi predavanja iz 6 tematskih cjelina. U sklopu konferencije bit će ponuđeno preko 90 predavanja, posvećenih modernom poslovnom okruženju, poslovnim aplikacijama i digitalnoj transformaciji, aplikacijama i infrastrukturi, podacima i vještačkoj inteligenciji, te studijama slučaja koje su pripremili partneri Microsofta.

Prvog dana konferencije su se istaknula predavanja u okviru Business Day-a gdje su renomirani stručnjaci iz Microsofta, Logosofta, HT Eroneta,  te predstavnik BIT Alliance predstavili izazove i rješenja u poslovnom svijetu.

Zanimljiva EDU sesija, kao poseban dio konferencije je učesnicima pružila posljednje informacije o Microsoft inovativnim rješenjima namijenjenim obrazovnim institucijama. Profesor Adin Begić, ujedno jedan od inovativnih nastavnika Microsofta, je naglasio važnost edukacije kroz tehnologiju u ranijoj životnoj dobi kako bi se s lakoćom prihvatila nova znanja.

Također, prvi put u sklopu programa, organizovane su radionice namijenjene programerima i administratorima, koje su pripremio silver  sponzor konferencije, kompanija  Authority Partners dok su predstavnici Sys Company, gold sponzori konferencije, pripremili radionicu vezanu za načine na koje Microsoft kroz Office 365 štiti podatke i privatnost korisnika.

Nastavak konferencije će biti ispunjen nizom predavanja o cloudu  i sigurnosti koji će naći svoje slušaoce. Kao i prethodnih godina i Microsoft NetWork 8 će ponudit učesnicima višestruku razmjenu znanja i iskustava, otvoriti nove poslovne prilike, a pored edukativnog dijela uživat će u mnoštvu zabavnih aktivnosti i dobrom druženju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here