uspješne žene

Adisa Tufo, generalna direktorica sarajevske kompanije ČIP sistemi, Adriana Basara, novinarka i voditeljica RTRS-a i predsjednica Humanitarne organizacije „Budimo ljudi“ i Enesa Dulić, vlasnica kompanije Racks Production Bosniad.o.o iz Jajca dobitnice su priznanja „Naj žena XXI vijeka“ Jugoistočne Evrope, koja se ove godine dodijelila u hotelu Zlatnik u Beogradu 2. decembra.

U organizaciji „Airli-Novo+“ agencije i ove godine, 18. put po redu, održana je dodjela priznanja za uspješne žene iz različitih domena interesovanja. Kako navode organizatori, priznanje ide u ruke ženama za njihove izuzetne rezultate u poslovanju i prepoznatljivosti na tržištu, pojedinačnim osobama po kvalitetu, standardu koje u svom poslovanju mogu konkurisati svjetskim brendovima.

Manifestacija „Naj žena XXI vijeka“ zauzima internacionalni značaj, po mnogo čemu opravdava epitet izuzetnog marketinškog događaja u ovom dijelu Jugoistočne Evrope. „Ovo je priča o njima, naj ženama, o tome kako je njihovo ime postalo sinonim za profesiju kojom se bave“, kazali su organizatori.

„Veliko je zadovoljstvo dobiti regionalno priznanje i pohvalu za posao koji obavljate. Ovo priznanje je dokaz da je zalaganje poduzetnica vidljivo“, kazala je jedna od dobitnica, gđa. Adisa Tufo dodajući da nova poznanstva predstavljaju priliku koja može rezultirati novim saradnjama.

Tufo istovremeno ističe da se ovim priznanjem brišu geografske granice: „Umrežavanje je i najveći izazov za poduzetnike, a danas prelazimo granice i dokazujemo da našim radom raste i jača privredna slika cijelog Balkana. Naše zemlje su isuviše male da bi se mogle pretjerano istaći, ali zajedno možemo više“, dodaje direktorica uspješne sarajevske kompanije.

Ove godine dodijeljeno je 27 priznanja za uspješne žene iz svijeta poduzetništva, medija, medicine, kulture i drugih oblasti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here