Weelz: Svi telefonski brojevi taxi prevoznika u jednoj aplikaciji

Aplikacija trenutno sadrži brojeve taksi kompanija i pojedinačnih vozača u preko 20 gradova u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, a u aplikaciji su dostupni i brojevi taksi kompanija u Parizu, Beču, Atini i Istanbulu

921

Doći do taksija u vrijeme velikih gužvi u gradu, u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima, je veliki izazov, i najčešće podrazumijeva da ćete morati nazvati više telefonskih brojeva različitih taksi kompanija. Obično, u telefonskom imeniku imate jedan ili dva broja vaše omiljene taksi kompanije, ali, veoma često, to nije dovoljno.

Aplikacija Weelz, telefonski imenik sa brojevima telefona taksi kompanija u vašoj blizini, rješava problem nedostatka ispravnih brojeva taksija ili brojeva više različitih taksi prevoznika uopšte, kao i pretraga za brojevima po internetu da biste dobili taksi vozilo u vašem gradu ili prilikom posjete drugim gradovima, i nudi vam više opcija, rangiranih prema ocjenama korisnika.

Kako funkcioniše Weelz

Weelz je aplikacija koja koristi dva glavna parametra prilikom rangiranja taksi kompanija: trenutnu lokaciju korisnika i ocjene prethodnih korisnika.

Nakon što se izlistaju opcije taksi kompanija za lokaciju korisnika, korisnik ima priliku pogledati koje su kompanije ili individualni vozači najbolje ocijenjeni i pozvati jedan ili više ponuđenih brojeva za određenog taksi prevoznika. Aplikacija trenutno sadrži brojeve taksi kompanija i pojedinačnih vozača u preko 20 gradova u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, a u aplikaciji su dostupni i brojevi taksi kompanija u Parizu, Beču, Atini i Istanbulu, tako da pouzdane i prave brojeve taksi kompanija imate u jednoj aplikaciji i prilikom putovanja u inostranstvo.

Trenutno, korisnici nisu u mogućnosti unositi brojeve taksi kompanija ili taksi prevoznika sami, tako da bazu podataka postepeno dopunjavaju administratori aplikacije, ali razvoj te opcije je u planu, budući da je Weelz aplikacija zamišljena kao alat čiji sadržaj dopunjavaju njeni zadovoljni korisnici.

Integralni taksi telefonski imenik, aplikacija Weelz, nastala je u okviru projekta KLIKA PRAKSA, koji realizira softverska kompanija Klika iz Sarajeva, a tokom koje studenti iz oblasti informacijskih tehnologija i kompjuterskih nauka, kao i inžinjeri bez radnog iskustva, imaju priliku raditi na stvarnim projektima, steći vrijedno radno iskustvo, učiti i uz vodstvo metora, uposlenika kompanije praviti aplikacije dostupne za širu upotrebu.

Upravo u toku dvomjesečne prakse ovog ljeta, razvijena je aplikacija Weelz, koja je već dostupna za besplatno preuzimanje na App Store i Google Play Store, za Android i iOS uređaje.

Praktikanti i mentori, učesnici dvomjesečne KLIKA prakse

KLIKA PRAKSA je i prilika za praktikante da dobiju stalno zaposlenje, budući da svi praktikanti po završetku prakse budu pozvani na intervju za posao, a Klika je već od završetka prakse krajem septembra ove godine zaposlila šest od deset članova tima praktikanata koji je radio na razvoju aplikacije Weelz tokom prakse, zbog zavidnog nivoa znanja i uloženih napora u kreiranje izuzetno kvalitetnog finalnog proizvoda, funkcionalne Android i iOS aplikacije.

Poštedite se muke traženja taksi telefonskih brojeva kada su vam baš potrebni, Get Weelz!

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here