Potpisan Memorandum o saradnji VTK/STK BiH i Pravnog fakulteta u Sarajevu

Memorandumom je predviđena saradnja na pripremi prijedloga zajedničkih naučno-istraživačkih projekata i zajedničko nastupanje u domaćim i međunarodnim tenderima

420

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić i dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Hajrija Sijerčić-Čolić potpisali su Memorandum o saradnji dvije institucije.

Memorandumom je predviđena saradnja na pripremi prijedloga zajedničkih naučno-istraživačkih projekata i zajedničko nastupanje u domaćim i međunarodnim tenderima za dobijanje sredstava kojima se takvi projekti finansiraju, izradi naučno-istraživačkih projekata i predstavljanje njihovih rezultata, organizaciji i učešću na domaćim i međunarodnim naučnim i stručnim konferencijama, te izradi i realizaciji projekata edukativnih programa namijenjenih poslovnom sektoru i drugi oblici saradnje koji su od zajedničkog interesa.

Također, predviđena je saradnja s drugim institucijama i organizacijama u projektima koje strane potpisnice sporazumno ocijene da su od obostranog interesa.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here