Euro-Asfalt u Crnoj Gori dobio posao vrijedan 40 miliona KM

Ramić se zahvalio na povjerenju koje je ukazano konzorciju kojeg predstavlja i izrazio nadu da će se saradnja između crnogorskih institucija i bh. kompanija nastaviti.

1080

Hamed Ramić, generalni direktor Euro-Asfalta, i Savo Parača, direktor Direkcije za saobraćaj Crne Gore, danas su u Podgorici potpisali ugovor o izgradnji druge faze zaobilaznice Rožaje, vrijedan 40 miliona konvertibilnih maraka.

Ugovor obuhvata sve građevinske radove na saobraćajnici dugoj 2,6 kilometara. Osim radova na trasi, gradit će se dva tunela dužina 1.193 i 693 metra, kao i dva mosta dužina 18 i 155 metara.

Ovo je treći ugovor Euro-Asfalta u Crnoj Gori u posljednjih deset mjeseci, kojim je ukupna vrijednost dogovorenih radova te kompanije na crnogorskom tržištu dostigla 130 miliona maraka.

Ramić se zahvalio na povjerenju koje je ukazano konzorciju kojeg predstavlja i izrazio nadu da će se saradnja između crnogorskih institucija i bh. kompanija nastaviti.

“Naš prvi ugovor u Crnoj Gori potpisali smo u decembru prošle godine i već u maju smo uvedeni u posao. Radovi na toj dionici, a radi se o rekonstrukciji i izgradnji trase na dionici Berane – Kolašin, u punom su jeku. Nedavno smo potpisali i ugovor o rehabilitaciji kosina na željezničkoj pruzi Vrbnica – Bar. Danas potpisujemo ovaj ugovor, što je pokazatelj da smo u Crnoj Gori dobrodošli i da nas respektiraju kao partnera.

Moram naglasiti da ovo nije samo posao za radnike i kompanije iz Bosne i Hercegovine. Mi namjeravamo nastaviti sa našom praksom da, kao i na svim dosadašnjim poslovima u inostranstvu, angažiramo domaće kompanije, domaće stručnjake i inžinjere i domaću radnu snagu“, naglasio je Ramić.

Parača je, s druge strane, izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Euro-Asfaltom.

“Mi već imamo iza sebe nekoliko manjih poslova koje je Euro-Asfalt izvodio sa kompanijama iz Crne Gore i više smo nego zadovoljni – kako kvalitetom posla tako i dinamikom kojom se odvijaju.

Rok za završetak posla koji smo potpisali danas je 24 mjeseca od dana uvođenja u posao i čim prođe faza pripremnih radova, krećemo u realizaciju“, preciirao  je Parača.

IZVORBusiness magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here