VLM Airlines objavljuje nove sezonske linije iz svoje slovenačke baze u Mariboru do Jadranske obale

Nove linije između Maribora i Splita, te Maribora i Dubrovnika će biti uspostavljene 8. augusta, a letovi će se obavljati do 29. augusta

446
Foto: exyuaviation.com

VLM Airlines, aviokompanija u vlasništvu SHS Aviation, objavljuje uspostavljanje dvije redovne, sezonske linije sa aerodroma u Mariboru (Slovenija) do dvije destinacije na Jadranskoj obali – Split i Dubrovnik (Hrvatska). VLM Airines će održavati ove linije svakog utorka, tokom augusta, turboelisnim avionom Fokker 50. Karte za ove letove su već u prodaji po cijeni od 39 eura* na liniji Maribor – Split i 49 eura* na liniji Maribor – Dubrovnik (cijena za jedan smjer sa uključenim taksama i obaveznim doplatama) i mogu se kupiti preko stranice www.flyvlm.com ili www.euroval.si. Za sve putnike, parking na aerodromu Edvard Rusjan u Mariboru je besplatan.

Nove linije između Maribora i Splita, te Maribora i Dubrovnika će biti uspostavljene 8. augusta, a letovi će se obavljati do 29. augusta.

Red letenja na novim sezonskim linijama aviokompanije VLM Airlines od 8. augusta 2017.

*Cijena za jedan smjer sa uključenim taksama i doplatama. Cijena uključuje do 20kg predatog prtljaga i do 10kg ručnog prtljaga.

Osim redovnih letova iz Maribora do Splita i Dubrovnika, VLM Airlines obavlja i sezonske letove iz Italije (Ankona, Bari i Salerno), do Hrvatske (Brač, Split i Zadar), Grčke (Krf, Preveza i Zakintos) i Crne Gore (Podgorica i Tivat).

O aviokompaniji VLM Airlines

Belgijska kompanija SHS Antwerp Aviation N.V. i slovenačka aviokompanija VLM Airlines d.d. su pokrenule avio-prevoz pod brendom “VLM Airlines”. Obje kompanije su u vlasništvu holandske investicione kompanije SHS Aviation B.V.

VLM Airlines posjeduje flotu od 6 aviona Fokker 50. Svaki avion može da preveze 50 putnika. Ovog ljeta VLM Airlines će održavati 15 linija, povezujući 11 destinacija u pet zemalja. U ovom trenutku VLM Airlines zapošljava 55 vazduhoplovnih profesionalaca.

SHS Antwerp Aviation je nasljednik VLM Airlines N.V. koja je ugašena 22. juna 2016. U septembru 2016. SHS Aviation je preuzeo preostali avion i imovinu VLM Airlines N.V.

SHS Aviation B.V. (registrovana u Holandiji) razvila je poslovanje u oblasti avio-saobraćaja (kao i aviokompanija i kompanija koja obavlja aerodromske djelatnosti). Kompanija je u vlasništvu holandskih (60 posto) i kanadskih (40 posto) investitora. SHS Aviation B.V. posjeduje dve kćerke kompanije: SHS Antwerp Aviation N.V. i slovenačku kompaniju SHS Aviation d.o.o. (koja je također i vlasnik preduzeća Aerodrom Maribor d.o.o)

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here