U subotu regata tradicionalnih barki Fažana – Brijuni

Regata kreće u 13.00 sati iz Fažane, dok je drugi plov iz luke Velikog Brijuna predviđen u 15.00 sati

474

U subotu, 29. jula, održati će se 6. Fažanska regata tradicionalnih barki koja se po drugi put odvija na relaciji Fažana – Veliki Brijun. Riječ je o revijalno-takmičarskoj manifestaciji koja okuplja zaljubljenike u tradicionalnu brodogradnju i plovidbu na jedra.

Regata kreće u 13.00 sati iz Fažane, dok je drugi plov iz luke Velikog Brijuna predviđen u 15.00 sati. Očekuje se učešće 15ak brodica tipa batana, guc, pasara i gajeta koje će pristići iz Pule, Medulina, Rovinja, Moščeničke Drage, Lovrana, Selca, Krka i ostalih mjesta istarske i kvarnerske obale. U pratnji domaćina iz Fažane posjetitelji i prolaznici moći će razgledati prisutne tradicionalne barke i popričati s takmičarima.

U luci Velikog Brijuna moći će se razgledati višejezična postavka o gradnji, karakteristikama, namjeni i značaju drvenih tradicionalnih barki. S ciljem promicanja i očuvanja maritimne baštine i tradicije područja Istre i Kvarnera, jedriličarsku regatu podupiru i organiziraju Jedriličarski klub Brioni iz Fažane, Koordinacija udruženja
za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevinske baštine Kvarnera i Istre, Općina Fažana, Turistička zajednica Općine Fažana i Javna ustanova Nacionalni park Brijuni.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here