Zlatna džezva na policama maloprodajnog lanca Kaufland Hrvatska

Zlatna džezva se izvozi u 28 zemalja svijeta. Najviše se prave bosanske kafe, Zlatne džezve, nakon Bosne i Hercegovine popije i dalje u SAD-u, potom u Švedskoj i Sloveniji, a slijedi ih susjedna Hrvatska.

1815

Zlatna džezva, najpoznatiji brand bosanskohercegovačke prehrambene industrije Vispak iz Visokog, ušla je u internacionalni maloprodajni lanac Kaufland na tržištu Hrvatske. Iz ove kompanije najavljuju nove aktivnosti u pravcu jačanja pozicije Zlatne džezve na ovom tržištu, kombinovano sa daljim unaprijeđenjem prodaje i promocije, uz neizostavne degustacije prave bosanske kafe iz najveće džezve na svijetu.

“Uspješno smo okončali pregovore za ulazak artikla Zlatna džezva 500 gr. u markete Kaufland u Hrvatskoj. Odlično smo primljeni na ovom tržištu, kao ‘prijateljski brand’ iz susjedne Bosne i Hercegovine, a kolege iz Kauflanda su nam prenijele i prve reakcije kupaca kao što su – ‘kava je čudnovatog okusa i svi je hvale’. U svemu nam umnogome olakšavaju ‘gostovanja’ Vispakove Guinnessove džezve i masovne degustacije bosanske kafe koje organiziramo samostalno ili u okviru programa bosanskohercegovačkih kulturno – umjetničkih društava i udruženja. Posljednja takva bila je nedavno na prepunom gradskom trgu u Sisku”, izjavio je Muhamed Muzaferija menadžer izvoza u kompaniji Vispak d.d. Visoko.

Na tržištu Hrvatske Zlatna džezva se nalazi u većini maloprodajnih lanaca, kao što su Konzum, Interspar, Kaufland, KTC, Brodokomerc, Metro cash & carry, Boso, Studenac, Jedinstvo, Arabesca, Mlin i pekare članice Ultre, i drugi, ističu u ovoj kompaniji.

Zlatna džezva se izvozi u 28 zemalja svijeta. Najviše se prave bosanske kafe, Zlatne džezve, nakon Bosne i Hercegovine popije i dalje u SAD-u, potom u Švedskoj i Sloveniji, a slijedi ih susjedna Hrvatska.

Zlatna džezva bilježi ove godine 45 godina postojanja. Naime, početkom aprila 1972. godine pokrenuta je proizvodnja u fabrici Vispak u Visokom, bosanskom gradiću bogatom poviješću, koji je u vrijeme srednjovjekovne države Bosne bio središte bosanskih kraljeva. Prvi proizvod koji je 7. aprila prije 45 godina počeo silaziti sa trake bila je upravo Zlatna džezva.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here