Sarajevski kiseljak na policama trgovina u Saudijskoj Arabiji

Sklopljenim ugovorom i dogovorenom minimalnom godišnjom narudžbom od 375.000 litara za Saudijsku Arabiju , izvoz kompanije Sarajevski kiseljak u značajnom je porastu

1157

Desetogodišnji ugovor o distribuciji najpoznatije prirodne mineralne vode iz BiH na tržište Saudijske Arabije potpisan je između  Sarajevskog kiseljaka i distributera Natwan International Trading Est Branch. Ovim partnerstvom, Sarajevski kiseljak ušao je na veliki broj prodajnih lokacija u Saudijskoj Arabiji s planom širenja na sve  države Perzijskog zaljeva.

Prva isporuka, tri kontejnera sa više od 100.000 boca krenula je danas. Današnjem događaju prethodili su višemjesečni dogovori i prilagodbe specifičnostima ovog zahtjevnog tržišta. Tako je između ostaloga i etiketa posebno prilagođena komunikaciji na arapskom jeziku.

„Ponosni smo što je kvaliteta naših proizvoda prepoznata i što se stalno otvaraju prilike za plasiranje na nova tržišta. Obzirom da je riječ o sklopljenom poslu koji obuhvata značajnu količinu, očekujemo da će se ovo uveliko pozitivno odraziti na ovogodišnje izvozne rezultate. Mi ćemo i dalje raditi na jačanju naše pozicije kako na ovom tržištu tako i na ostalim“, istakao je Davor Čičić, direktor prodaje i marketinga u kompaniji Sarajevski kiseljak.

Sarajevski kiseljak trenutačno više od 30% od ukupne vlastite proizvodnje plasira na  tržišta Hrvatske, Švedske, SAD-a, Kanade, Australije, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Nizozemske, Srbije i Danske.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here