Alfa Metabo gradi novi poslovni objekat u Novom Travniku

"Nadam se da će i viši nivoi vlasti prepoznati važnost zone "Neobarje" te finansijski podržati ulaganja u infrastrukturne  projekte koje pokreće općina Novi Travnik", poručio je Dujo.

112

Kompanija  “Alfa Metabo” i Općina Novi Travnik potpisali su ugovor o prodaji parcele u Industrijsko – uslužnoj zoni “Neobarje”, u svrhu izgradnje novog poslovnog objekta. Ugovore su potpisali Željko Topalović, vlasnik poduzeća “Alfa Metabo”doo i načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

“Do sada smo bili izvozno orjentirani prema kupcima u Evropskoj uniji, a početkom ove godine smo se poslovno povezali sa podslovnim parterima u SAD-u, u New Yorku, gdje vršimo isporuku unutarnje stolarije po standardima koje zahtijeva kupac”, kazao je vlasnik Topalović.

Načelnik Dujo istakao je važnost daljnjeg ulaganja u infrastrukturu  Industrijsko- uslužne zone “Neobarje” te kako bi se poboljšalo poslovno okruženje svih korisnika zone u Budžetu  za 2021. godinu bit će osigutrana sredstva za realizaciju dijela infrastrukturnih projekata.

“Nadam se da će i viši nivoi vlasti prepoznati važnost zone “Neobarje” te finansijski podržati ulaganja u infrastrukturne  projekte koje pokreće općina Novi Travnik”, poručio je Dujo.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here