U Visokom udvostručen broj registrovanih samostalnih djelatnosti

Razvojem turizma i povećanim brojem posjeta Visokom, građani su potaknuti da registruju sobe i apartmane u domaćinstvu te je primjetan porast registriranih smještajnih kapaciteta za koje su predviđene i olakšice kroz normativne akte Grada Visoko

38
DCIM100MEDIADJI_0051.JPG

U Visokom je zabilježeno značajno  povećanje broja registriranih samostalnih djelatnosti u odnosu na proteklih sedam godina, objavila je press služba Grada Visoko.

Stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta na području Visokog rezultiralo je vidljivim porastom registriranih samostalnih djelatnosti. Visoko kroz nadležne službe kontinuirano radi na građenju, uređenju i očuvanju cijelog gradskog i prigradskog područja i  poslovnih zona te je takav ambijent pogodan za djelatnike, saopćeno je iz gradske press službe.

U 2013. godini bilo je 1.030 registrovanih, dok je u 2019. godini broj registrovanih samostalnih djelatnosti porastao na 2.176.

Navode kako su među kategorijama registriranih samostalnih privrednih djelatnosti trgovačke radnje, ugostiteljske radnje, obrti, javni prijevoz, agencije, prerada mesa i mlijeka, kućna radinost, poljoprivredna djelatnost, tradicionalni obrt, auto škole i nova kategorija – smještajni kapaciteti.

Razvojem turizma i povećanim brojem posjeta Visokom, građani su potaknuti da registruju sobe i apartmane u domaćinstvu te je primjetan porast registriranih smještajnih kapaciteta za koje su predviđene i olakšice kroz normativne akte Grada Visoko.

“Grad Visoko kroz različite projekte, kako samostalno, tako i u saradnji sa svim nivoima vlasti i organizacijama, kroz različite projekte pruža pomoć i podršku samostalnim djelatnicima. Takva pomoć ogleda se kroz poticaje i donacije, kako novčane, tako i donacije resursa”, zaključuje se u saopćenju.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here