Medvjedić Lino i ove je godine započeo tradicionalni obilazak bolnica širom BiH posjetom pedijatrijskom odjelu Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Sa željom da unese radost u bolničku svakodnevnicu mališanima koji pretpraznične dane zbog zdravstvenih problema moraju provesti ovim odjelima, omiljeni je medvjedić Lino izmamio osmijehe među svim uzrastima.

„Dječiji osmjesi upućeni medvjediću Linu najbolja su nam nagrada i dodatni motiv da nastavimo ukazivati pažnju najpotrebitijima, pružati im podršku i donositi radost u njihove živote. Sa željom da će dječaci i djevojčice koje smo posjetili ovih dana uskoro biti u svojim domovima, te da će vrlo brzo njihova glavna preokupacija biti simpatične dječje brige, a ne razlozi zbog kojih se danas nalaze ovdje, pružamo i podršku roditeljima koji se suočavaju s brigom o zdravlju svojih mališana. Želja nam je da medvjedić Lino dodatno ohrabri roditelje  i njihovu djecu na putu njihovog ozdravljenja i poželi im sretan i zdrav početak nove godine. Podravka će sa svojim timom i dalje nastojati pružati podršku svoj djeci u što većem broju lokalnih zajednica, kako kroz pažljivo pripremljene proizvode, tako i kroz ovakva i slična druženja“, istaknula je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Sa svakim novim danom, osim brige o zdravlju najmlađih pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, ali i roditeljima pružiti sigurnost i oslonac. Ovakve posjete pomažu im obogatiti zabavni sadržaj za djecu i unijeti pozitivne misli.

Pored posjete pedijatriji u Sarajevu, Podravka u BiH će s maskotom Lino medvjedićem u narednom razdoblju posjetiti pedijatrijske odjele bolnica: Opšte bolnice Istočno Sarajevo, Kantonalne bolnice Zenica, RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, Kliničkog centra Banja Luka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim. Ove godine, medvjedić Lino će obići i podijeliti poklone djeci bez roditeljskog staranja u: SOS Dječjem selu u Sarajevu, Majčinom selu u Međugorju i Domu „Rada Vranješević“ u Banja Luci.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here