Microsoft Dynamics NAV, svjetski poznata poslovna ERP aplikacija (ERP – Enterprise Resource Planning) je zahvaljujući kompaniji Logosoft dobila zvaničnu NAV 2016 verziju prilagođenu korisnicima u BiH.

Nakon lokalizacije Microsoft Dynamics NAV 2013 R2 rješenja u maju ove godine, kompanija Logosoft je lokalizirala i Microsoft Dynamics NAV 2016 rješenje, čime je postala jedini bh. Microsoft partner sa Microsoft Silver ERP partner kompetencijom, koji ima lokalizacijski CfMD modul za NAV 2016, kao i CfMD modul za obračun plata za tržište BiH.

Krajem novembra Logosoft je predstavio i modul za obračun plata za tržište BiH, koji je razvio za Microsoft Dynamics NAV rješenje,  a koji u potpunosti zadovoljava sve propise na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

„Na ovaj način se kompanijama u BiH omogućava da prate trendove i u svom poslovanju koriste najnovije mogućnosti svjetski priznatog i provjerenog ERP sistema čime značajno povećavaju produktivnost svog biznisa“ ističu u Logosoftu.

Proces lokalizacije, koju je Logosoft u cijelosti sproveo vlastitim snagama, uključivao je prevod NAV platforme na sva tri službena jezika koji se koriste u BiH, ali i prilagođavanje lokalnog zakonodavstva Microsoftovom programskom kodu, izradu potrebnih zakonski propisanih izvještaja, integraciju sa sistemima poreske uprave, e-banking sistemima banaka, kao i drugim institucijama, te integraciju sa certificiranim fiskalnim uređajima. Logosoft je također lokalizovao i programsku pomoć korisnicima što dodatno olakšava korištenje.

Procesi certifikacije bh. lokalizacije ovog poslovnog rješenja i modula za obračun plata su izvršeni prema izuzetno zahtjevnim CfMD (Certified for Microsoft Dynamics) procedurama, a sami procesi su završeni dobijanjem zvaničnog certifikata od strane ovlaštene testing kuće Lionbridge.

Dynamics tim Logosofta je ovim, pored brojnih uspješno završenih projekata implementacije Dynamics platforme, jasno dokazao i pokazao svoju komparativnu prednost na BH tržištu i regiji.

Logosoft i dalje nastavlja projekat lokalizacije sa izlaskom novih verzija ovog Microsoft rješenja kako bi korisnici uvijek imali na raspolaganju aktuelnu lokaliziranu verziju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here