Od srijede, 16.11.2016. godine, Centrotrans Eurolines počinje sa redovnim saobraćanjem na autobuskoj liniji Orahov Brijeg – Sutjeska. Naime, nakon brojnih peticija građana, kao i zahtjeva Općine Vogošća, Centrotrans Eurolines će, u skladu sa Rješenjem, organizovati redovan, ugodan i udoban prijevoz na ovoj liniji.

Autobuska linija Orahov brijeg – Sutjeska saobraćat će svakim danom, osim subote i nedjelje, sa 13 polazaka. Prvi polazak iz Sutjeske prema Orahovom brijegu je u 6:00 sati i linija će saobraća na svakih sat vremena sa pauzom u 10:00 i 18:00 sati i posljednjim polaskom iz Sutjeske u 20:00 sati, dok je prvi polazak sa Orahovog brijega u 6:30 sa pauzom u 10:30 i 17:30. Posljednji polazak sa Orahovog brijega je u 20:30 sati.

Cijena karte za krajnje destinacije je 1,20 KM, a između stanica 1,00 KM. Obzirom da se radi o redovnoj liniji, prijevoz mogu koristiti svi putnici sa mjesečnim kartama koje važe za Zonu A i direktno za ovu liniju.

Ovom prilikom informišemo studente da su u skladu sa Odlukom Vlade Kantona Sarajevo dužni imati mjesečnu kartu Centrotrans-Eurolines kao primarnog prijevoznika, a ista će važiti i u vozilima drugog prijevoznika KJKP GRAS.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here