Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, prenosi Gartnerovu obavijest o uvrštavanju na popis 15 kompanija s najboljim lancima snabdijevanja. Gartner je poznat kao vodeća kuća za istraživanje i analizu globalnih informatičkih tržišta. Gartner je Schneider Electric postavio na visoko peto mjesto na svom popisu: „Gartner Top 25 lanaca snabdijevanja: najboljih 15 u Evropi“. Kompanija Schneider Electric po prvi je put ušla među prvih pet, skočivši za pet mjesta sa popisa iz 2015. godine.

Naglasci iz popisa najboljih kompanija u lancu snabdijevanja

Ono što se mjeri jeste učinak kompanija kombinacijom relevantnih poslovnih parametara. Riječ je o mjerilima kao što su brzina povrata ulaganja u imovinu, koeficijent optimizacije zaliha, rast ukupnog prihoda i visina izdvajanja sredstava u projekte društvene odgovornosti. Uz još neka poslovna mjerila, na rang je utjecala i skupna procjena “opinion makera” iz industrije, te mišljenje analitičara kompanije Gartner, specijaliziranih za lanac snabdijevanja. Ova godina ujedno je i prva godina u kojoj je Gartner u procjenu kvaliteta lanca snabdijevanja uvrstio i mjerilo društvene odgovornosti.

Posvećenost korisnicima

Annette Clayton, Executive Vice President Schneider Electrica, zadužena za poslovne operacije i razvoj lanca snabdijevanja u toj regiji, izjavila je: „Vjerujemo da je najnoviji rang naše kompanije na popisu analitičke kuće Gartner potvrda naših napora u izgradnji najboljeg mogućeg lanca snabdijevanja. Naš je cilj velikoj, globalnoj bazi korisnika omogućiti pristup našem dobro ugođenom lancu snabdijevanja i najboljim uslugama koje naši timovi pružaju našim korisnicima i dioničarima“.

Rezultati istraživanja The European Supply Chain Top 15 predstavljeni su na godišnjoj konferenciji Supply Chain Executive Conference krajem septembra.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here