Nakon velikog interesovanja za seriju seminara o temi WMSa & Voicea, kompanija ŠPICA organizuje novu seriju seminara o temi Supply Chain Management/Upravljanje lancem snabdijevanja (SCM). Nakon Ljubljane, Beograda i Zagreba, ŠPICA SCM Road-Show, svojim bh. izdanjem, završava u Sarajevu 23.11.2016. godine. Bit će to izvrsna prilika za sve zainteresovane da od vrhunskih stručnjaka čuju o novostima u logistici, u upravljanju skladištima, o najnovim tehnologijama i najmodernijoj opremi i rješenjima koje ŠPICA, zajedno sa svojim partnerima, uspješno implementira širom regije.

Konferencija će se održati u Hotelu Holiday u Sarajevu, a svoje prisustvo u ulozi predavača, pored ŠPICA stručnjaka, potvrdili su i predstavnici globalnih kompanija Motorola/Zebra, Honeywell i NiceLabel. Kada govorimo o lancu snabdijevanja, o procesima od proizvodnje do prodaje, odnosno do isporuke krajnjem kupcu, u svakom segmentu moramo uzeti u obzir dva aspekta: konkurentsku prednost i racionalizaciju.

“Upravo iz tih razloga u ŠPICI posmatramo čitav niz procesa, od štampanja naljepnica, preko skladištenja, popisa, distribucije i podrške prodaji i nastojimo da izborom pravih rješenja i svojom ponudom odgovorimo na zahtjeve korisnika na najbolji mogući način”, saopšeno je iz kompanije Špica.

U odnosu na vrijeme od prije nekoliko desetina godina, danas je mnogo izraženiji značaj pravovremene dostave odgovarajuće robe na pravo mjesto u traženoj količini, sa najmanjim mogućim brojem grešaka, uz obezbjeđenje nesmetanog toka procesa u cijelom lancu, a sve po prihvatljivim troškovima.

Ključ za uspješnu optimizaciju i smanjenje troškova jeste ovladavanje tokovima informacija u svakom od logističkih procesa, bilo da se radi o transportu, skladištenju, podršci ekipama na terenu ili o boljem servisiranju krajnjih kupaca. Implementacijom odgovarajućih rješenja stvaraju se bolji uslovi za pregovaranje, za davanje boljih ponuda i većih popusta i postizanje veće konkurentske prednosti. Kako ovo postići? Odgovor na to pitanja daje ŠPICA sa svojom ponudom SCM rješenja, sa uspjehom i to više od 25 godina.

Prijave na SCM konferenciju mogu se izvršiti online na www.spica.ba, a više informacija o Špicinim rješenjima možete naći na www.spica.ba.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here