Samsung Electronics objavio je uspostavljanje podružnice Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) u Amsterdamu, koja će početi s radom u januaru 2017. Očekuje se da će SEACE, prodajni ured za klima uređaje u Evropi, udružiti prodajne aktivnosti kojima su prethodno upravljali uredi iz 17 europskih zemalja.

Ovaj je potez dio Samsungovih većih napora u cilju proširenja poslovanja sa klima uređajima na europskom tržištu. Kompanija procjenjuje da je Evropa drugo najveće B2B tržište ovih uređaja na svijetu, koje pokazuje stalan rast od 3,6 milijarde dolara ove godine, a predviđa se da će se povećati na 4,2 milijarde dolara do 2020.

Samsungovo poslovanje klima uređajima je doživjelo snažan zamah sa nekoliko novih značajnih proizvoda, uključujući inovativne 360 Kasete za zatvorene prostore koje se montiraju na plafon  i DVM (Digital Variable Multi-air conditioner/Digitalni varijabilni multi-klima uređaj) S, koje je kompanija predstavila na Svjetskom AC Forumu je u oktobru/listopadu 2015 godine.

“Naša inovativna i vodeća klima rješenja, uključujući i 360 Kasetu, sa svojom strukturalnom ljepotom i inovacijom, prepoznata su kao rješenja koji mijenjaju pravila igre na tržištu sistemskih klima uređaja” rekao je Byung-sam Suh, šef odjela digitalnih kućanskih uređaja u Samsung Electronics, i dodao: “Naš cilj je udvostručiti prodaju klima uređaja u Europi do 2020. godine, a to ćemo postići sa specijaliziranim poslovanjem i ojačanim marketingom”.

SEACE će biti pionir u specijaliziranoj distribuciji, pružajući tehničku i stručnu podršku i osposobljavanje, kao i jačajući usluge na način da se potiče ubrzanje međusobnog poslovnog uspjeha za partnere SEACE-a u Evropi.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here