Samsung Electronics predstavio je na svjetskom nivou najnoviji i vodeći u industriji monitor za igranje. CFG70 zakrivljeni monitor, dizajniran posebno za profesionalne igrače, uključuje poboljšanu kvalitetu slike i povoljne karakteristike za igrače za istinski sveprožimajući doživljaj igranja. Zaslon je prvi put predstavljen na Gamescom 2016 i IFA 2016 konferencijama.

Kao prvi zakrivljeni monitor za igranje u industriji koji ima karakteristike quantum dot tehnologije, CFG70 monitor (24-i 27-inčni modeli) ima sjajne i precizne boje uz pomoć 125 procentnog sRGB spektra. Ovaj dodatni luminozitet stvara contrast u omjeru 3000: 1 i pojačava prethodno skrivene detalje o igri i u svijetlim i u tamnim postavkama. Monitor također ima ekološki siguran dizajn bez kadmija.

“S uvođenjem quantum dot tehnologije u naše pionirske, zakrivljene monitore, Samsung nudi pogled u budućnost igre, zajedno s nivoom kvalitete slike koju industrija nikada prije nije vidjela”, rekao je Seog-Gi Kim, viši potpredsjednik, Visual Display-a u kompaniji Samsung Electronics, te dodao: “CFG70 čini da se igrači osjećaju kao da su dio akcije i predstavlja Samsungov najmoćniji i vizualno-neodoljiv zakrivljeni monitor do sada”.

Velika brzina i glatkoća igre

Kombinirajući Samsungovu naprednu tehnologiju za smanjenje zamućene slike sa svojim VA panelom, CFG70 je prvi zakrivljeni monitor koji stvara vrijeme odziva pokretne slike (MPRT) od 1m/s. Brza stopa MPRT-a smanjuje zaslonske prelaze između pokretnih i animiranih objekata, a zauzvrat eliminira potencijalne vizualne smetnje.

CFG70 također koristi integriranu AMD FreeSync Tehnologiju preko HDMI funkcije kako bi sinkronizirao frekvenciju osvježavanja ekrana od 144 Hz s korisničkom AMD grafičkom karticom. Ova povezanost smanjuje kidanje slike, ulaznu latenciju i prekide  koji mogu poremetiti  igru i eskalirati u vizuelni umor.

Optimalno iskustvo igre

Samsung je opremio CFG70 nizom karakteristika koje su povoljne za igrača kao što je UX koji upravlja menadžmentom za igru na zgodniji i lakše dostupan način. CFG70 sadrži i poseban gaming interfejs sa intuitivnom pločom postavki kako bi na što bolji način igrači mogli da modificiraju i personaliziraju postavke za igru. Svaki CFG70 monitor također nudi niz brzih pristupa/hotkeys/ na prednjoj i stražnjoj strani zaslona da bi korisnici jednostavno mogli podesiti postavke za igru.

Kako bi dodatno potaknuli da igrač uroni što više u igru i kao bi izvukli najbolje iz najsloženije dizajniranih igara, uključujući i kompatibilnost s FPS, RTS, RPG i AOS vrstama, svaki CFG70 monitor prolazi rigorozne tvorničke kalibracije prije nego krene u distribuciju. Ovaj proces optimizira različite postavke, uključujući i omjer kontrasta, nivoe za gamu crnih boja za poboljšano svjetlo i nivoe balansa bijele boje za upravljanje temperaturom.  Kao rezultat toga, igrači mogu uživati u oštroj i sjajnoj slici bez obzira na igru same igre.

Udobno i sveprožimajuće gledanje uz zaobljeni dizajn

CFG70-ov “Super Arena” dizajn, koji ima najbolju u industriji 1,800R zakrivljenost i ultra-široki ugao  gledanja od 178 stepeni, je formatiran tako da odgovori na prirodnu zakrivljenost koja je svojstvena ljudskom oku. Komplementarno i interaktivno sa zvukom LED osvjetljenje dodatno stvara prirodnu prezentaciju i pomaže korisnicima da ostanu fokusirani usljed najbitnijih trenutataka.

Osim toga, Japanski Institut za promociju dizajna (JDP) nedavno je imenovao CFG70 za dobitnika svoje godišnje nagrade Good Design Awards, koja odaje počast tehnologijama koje “poboljšavaju kvalitetu života, industrije i društva”. JDP je priznao učinkovitost i performanse CFG70 naprednog gaming interfejsa i sastav kome je bitna praktičnost.

Za više informacija o Samsungovim zakrivljenim gaming monitorima, kao i srodnim člancima iz Samsung Newsroom uključujući fotografije i video zapise molimo vas posjetite nas na news.samsung.com.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here