Na 20.000 kvadratnih metara, u punih sedam paviljona (7A, 7, 8, 8A, 9, 11A, 10A) i 323 izlagača iz 25 zemalja, ove godine bit će prezentirana u redizajniranom obliku i to kroz tematske cjeline:

• AmbiDOM predstavlja sve vrste namještaja, parketa, vrata, prozora i dekora;

• AmbiPRO donosi materijale, opremu i uređaje;

• AmbiENERGO predstavlja drvo u energetici;

• AmbiDESIGN DISTRICT predstavlja novitete u industriji namještaja, te nove trendove uređenja interijera.

Ambienta ove godine kroz priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i proizvodnji potvrđuje status najvažnijega poslovnog događaja drvne industrije u Hrvatskoj. Kroz proizvode primarne prerade i drvne građe, preko stolarije i podnih obloga do namještaja bit će predstavljene brojne mogućnosti korištenja drva kao potpuno prirodne i obnovljive sirovine.

U partnerskoj saradnji s Udruženjem drvno-prerađivačke industrije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, snagu i potencijale drvne industrije predstavit će najznačajniji domaći proizvođači kao što su Spin Valis, Contorte, Prima namještaj i drugi proizvođači i izvoznici. Pan Parket i PPS Galeković među najvećim su domaćim proizvođačima parketa i podova. Šerif export-import Glina i Cedar Kastav, značajni su u pilanskoj obradi i izvozu drvnih prerađevina, te Spačva i DI Slavonija kao proizvođači furnira, prozora i vrata, parketa, a tu su i proizvođači peleta Šišarka, Drvenjača, Mundus Viridis.

Design district održava se prema ugledu na svjetske sajmove na kojima su dizajnerski proizvodi odvojeni i posebno naglašeni, a na njoj će se pokazati ultimativna dostignuća domaćih i stranih renomiranih dizajnera. Moderna kretanja podrazumijevaju inovacije i poboljšanja, kreću se prema ekologiji i očuvanju okoliša, miješanju stilova s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad.

Tako će se imati prilike vidjeti dizajnerske izložbe iz područja namještaja, kuhinja, kupaonica, kancelarisjkog namještaja i namještaja za opremanje objekata, školskih i predškolskih objekata, rasvjete, zavjesa i ostalih proizvoda za unutrašnje uređenje koje će pokazati: A1 format, Admiral, Buba interijeri dizajn, Cedrus, Dizz Concept, Drvostil, Duplić i Duplić, Klizi, Era grupa, Galeković Design, Interijer Color, Javorović, Stolarija Knapić, Naprijed, Slavonija drvna industrija, Sven, tapetarija Franjić i Teding.

U paviljonima AMBIENTE pokazat će svoje novitete hrvatski i inostrani izlagači sa programima svih vrsta namještaja, proizvoda za unutrašnje i vanjsko uređenje, repromaterijala, uređaja za drvnu industriju i vrata i prozora.

Reprezentativan izložbeni program pokazat će i kolektivni nastup devetnaest kineskih izlagača u organizaciji Kineske komore za međunarodnu trgovinu, (CCOIC), Hebei. Također, svoj program izložit će i hrvatski obrtnici u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

U pripremu i realizaciju projekta izravno su uključeni grad Zagreb, Hrvatska gospodarska komora, te sve članice Zagrebačkog holdinga.

Podršku projektu daju i resorna ministarstva Republike Hrvatske – Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo obrta i poduzetništva, Ministarstvo privrede, te Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatske šume.

Radno vrijeme je od 10 do 19 sati, a u petak i subotu do 20 sati.

Više informacija potražite na www.zv.hr/ambienta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here