Partner mikrokreditna fondacija je zvanično započela treću po redu kampanju “Mudro do kredita”.

Radi se o edukativnoj kampanji čiji je pokrovitelj Mikrofinansijski centar (MFC) – međunarodna organizacija iz Varšave, koja promoviše međunarodne standarde zaštite klijenata i finansijske edukacije. Kampanja se sprovodi u 15 država i traje u periodu od 01.10. do 31.10. 2016. godine. Države koje učestvuju u kampanji su: Armenija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Francuska, Gruzija, Grčka, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Moldavija, Srbija, Rumunija, Tadžikistan i Ukrajina. Kampanja „Mudro do kredita“, objedinjuje jednostavan spisak pitanja koja svaki klijent treba sebi da postavi prije nego što uzme kredit, a sve u cilju da se klijenti razumno i sigurno zadužuju.

„Partner MKF, kao članica Mikrofinansijskog centra (MFC), se i ove godine aktivno uključila u kampanju „Mudro do kredita“. Mi u Partneru, nastojimo da tokom cijele godine, svojim aktivnostima, utičemo na klijente da se razumno i sigurno zadužuju, što je posebno izraženo u mjesecu oktobru. U toku kampanje, Partnerovi uposlenici će aktivno komunicirati sa klijentima, pružajući im savjete na šta treba da obrate pažnju prije nego što podignu kredit. Zahvaljujemo se MFC, na angažovanju i pomoći u realizaciji ovog važnog projekta“, izjavio je Senad Sinanović, direktor Partner mikrokreditne fondacije.

Partner mikrokreditna fondacija pruža usluge mikrokreditiranja u Bosni i Hercegovini. Kreditne operacije su započele u aprilu 1997. godine uz podršku Mercy Corps/Scottish European Aid. Partner MKF ima 60 ureda koji su raspoređeni na cijeloj teritoriji BiH. Misija Partnera je pružanje finansijskih usluga ekonomski aktivnoj populaciji koja ima otežan ili koja nema pristup komercijalnim izvorima finansiranja. Partner je neprofitna organizacija koja sav višak prihoda nad rashodima usmjerava u plasiranje novih kredita u Bosni i Hercegovini. Plasiranjem kredita, Partner mikrokreditna fondacija, ispunjava i svoje socijalne ciljeve direktno utičući na zaposlenost i stvaranje novih radnih mjesta. Na godišnjoj konferenciji Mikrofinansijskog centra (MFC) koja je ove godine održana u Tirani, u okviru sesije posvećenoj podršci EU mikrofinansiranju: „EU fondovi za mikrofinansije“, Partner MKF je dobila vrijedno priznanje za dosadašnje aktivno učešće u kampanji „Mudro do kredita“.

Više o Partner mikrokreditnoj fondaciji možete saznati na: www.partner.ba.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here