U sklopu hotela Residence Inn Marriott Sarajevo, a u suradnji sa Elektroprivredom BiH i Općinom Centar Sarajevo, danas je otvorena Supercharger punionica za električna vozila. Ovom punionicom ponuda hotela, ali i Sarajeva obogaćena je za još jednu uslugu koja će biti dostupna isključivo gostima hotela Residance Inn by Marriott.

“Za ovaj projekat smo se odlučili jer smo u protekloj godini imali puno upita od gostiju iz inozemstva, da li posjedujemo punionicu. Vođeni tim nedostatkom upotpunili smo našu ponudu”, izjavila je Ajla Kozica, sales manager hotela Rasidance Inn Marriott.

Hotel Residence Inn Marriot Sarajevo podržava upotrebu obnovljivih izvora energije te je u sklopu svoje posvećenosti društvenoj odgovornosti i zaštiti životne sredine realizirao i ovaj projekat.

Armin Imamović iz kompanije Per aspera koja će održavati punionicu pojasnio je da za 60 minuta vozilo može biti napunjeno i sposobno da pređe oko 100 km, dok se trošak električne energije svodi na 2,00 KM.

Čedomir Lukić ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo istaknuo je da je ovakve projekte potrebno podržati, ali i omasoviti punionice, kako bi se električna vozila što više koristila.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here